Visi puikiai žinome, kad picą šildant mikrobangų krosnelėje ji netenka traškumo. Taigi jei norite, kad pašildyta pica nebūtų suglebusi ir kitą dieną, derėtų jos gabalėlius išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Jei picos kraštai jau patamsėję, užklokite juos aliuminio folija, nes kitokiu atveju šildant jie sudegs. Šildyti rekomenduojama orkaitėje, 175 laipsnių temperatūroje, 3-5 minutes, o išimti derėtų tada, kai atsiras sūrio burbuliukų.

Norint apsaugoti mėsą nuo išsausėjimo rekomenduojama ją šildyti žemoje temperatūroje ir tai daryti lėtai. Patartina perdėti mėsą į karščiui atsparų indą ir šildyti orkaitėje, 95-120 laipsnių temperatūroje kol pašils. 2,5 cm storio didkepsnis ar vištienos krūtinėlė turėtų įšilti iki reikiamos temperatūros per 20-30 minučių. Didkepsnių su krauju ar kiaulienos muštinių šildymui orkaitės jungti neteks. Šiuos patiekalus skrudinkite grilyje arba keptuvėje su šlakeliu aliejaus po 1-2 minutes iš abiejų pusių, priklausomai nuo kepsnio storio. Kadangi tokio tipo mėsos patiekalai kepti trumpiau, nekyla pavojus mėsai išsausėti, taigi nebūtina ieškoti trumpesnio jos šildymo būdo didesnėje kaitroje.

Daržoves rekomenduojama šildyti gerai įkaitintoje orkaitėje, norint kad jos būtų traškios ir nesuglebusios. Šildant mikrobangų krosnelėje daržovės virs apetito nekeliančia mase. Sudėkite daržoves ant kepimo popieriumi išklotos skardos, pašlakstykite jas alyvuogių aliejumi, o tada šildykite apie 230 laipsnių temperatūroje 4-5 minutes. Sudėjus daržoves pernelyg arti viena kitos jos gali imti troškintis. Kai jos pradeda čirškėti, jas jau galima valgyti.

Jei šildysite makaronus mikrobangų krosnelėje, iš jų teliks sausi šakaliukai. Taigi geriau juos šildyti troškinimo inde, įpylus į jį šiek tiek vandens ir šlakelį alyvuogių aliejaus. Suverskite į puodą makaronus, šildykite ant vidutinės kaitros, dažnai makaronus maišykite, kad jie įšiltų tolygiai, šildykite apie 3-5 minutes. Tokiu būdu šildant makaronus jie iš esmės yra troškinami, taigi šildant neišsausėja.

Sriubos ir troškiniai

Šildykite prieš kurį laiką pagamintą troškinį ar sriubą ant silpnos kaitros. Kartais pamaišydami kaitinkite tol, kol pradės garuoti. Kadangi šildant dalis sultinio gali išgaruoti, papildomai įpilkite šiek tiek skysčio – sultinio ar vandens.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)