Pirmiausiai, jeigujums dažnai pučia pilvą, nustokite gerti tai malšinančius vaistus. Taip, netgi ir tiems, kurie dažnai susiduria su šia problema, patariama geriau rinktis natūralias priemones to atsikratyti.

Dažniausiai pilvo pūtimą sukeliantys gėrimai ir maisto produktai:

Pieno produktai – turbūt teko ne kartą girdėti, kad pieno produktai gali sukelti pilvo pūtimą. Todėl su šia problema dažnai susiduriantiems žmonėms patariama vengti pieno, sūrio, jogurto ir kt., o vietoje to rinktis sojos, kokosų ar migdolų pieną.

Brokolis, kopūstai ir šparagai – nors šios daržovės yra itin sveikos, tačiau jose esanti rafinozė (angliavandenis, kuris nėra virškinamas, iki kol nepatenka į storąją žarną) sukelia dujų kaupimąsi ir pilvo pūtimą.

Pupelės – šioje daugelio pamėgtoje daržovėje pilna oligosacharidų, kurie žmogaus kūne nėra virškinami. Siūloma prieš valgant pupeles išmirkyti ir taip pašalinti dalį angliavandenių.

Obuoliai ir kriaušės – taip, šiuose vaisiuose gausu sveikatai naudingų medžiagų, tačiau jautrūs skrandžiai jų dažnai nesugeba virškinti.

Guma – kramtant gumą mes ryjame dažniau negu įprastai, o tai reiškia, kad ryjame ir daugiau oro. Be to, gumoje ar kietuosiuose saldainiuose esantys dirbtiniai saldikliai gali sukelti virškinamojo trakto problemų.

Sūrus maistas – tai, ko gero, yra gana akivaizdu. Sūriame maiste yra gausu natrio, kuris mūsų kūne „sulaiko“ vandenį. Siūloma prižiūrėti, kiek druskos suvartojate per dieną, o rekomenduojamas limitas yra 2 300 mg.

Gazuoti gėrimai – taip, šiai kategorijai priklauso gaivieji gėrimai, alus ir kita. Štai ką jums reikia žinoti – gazuoti gėrimai išskiria anglies dioksidą, kuris sukelia pilvo pūtimą.

Tiesa, pilvo pūtimo išvengti kartais yra paprasčiausiai neįmanoma, ypač žinant, kad jis gali būti sukeltas streso, prastos mitybos ir per mažo sveikųjų bakterijų skaičiaus žarnyne. Tam ekspertai pasiūlė labai paprastas ir natūralias medžiagas, kurios padės šio diskomforto atsikratyti.

Pankolis ir pankolio sėklos

Pirmiausiai, reikia žinoti, kad pankolio sėklos veikia kaip antispazminė priemonė, todėl jie yra itin naudingi, kovojant su pilvo pūtimu. Šis ingredientas padeda atpalaiduoti virškinamojo trakto raumenis, stimuliuoja žarnyno veiklą ir sumažina pilvo skausmą.

Kmynai

Kmynuose yra gausu dujų susikaupimą mažinančių savybių, o tai reiškia, kad kmynai padeda kovoti su dujų gamyba ir šalinimu. Be to, kmynai skatina sveikųjų žarnyno bakterijų kūrimąsi, kurios yra labai svarbios, kovojant su pilvo pūtimu.

Imbieras

Galime lengvai sakyti, kad imbieras yra viena sveikiausių daržovių pasaulyje. Be to, dėl jame esančio baltymus skaidančio fermento jis dar yra labai naudingas ir kovojant su žarnyno problemomis – imbieras padeda šalinant dujas ir mažinant pilvo pūtimą.

Ananasas

Ananasas yra nuostabus vaisius, tačiau be puikaus skonio jis yra tinkamas kovojant su virškinimo problemomis ir mažinant pilvo pūtimą bei dujų kaupimąsi. Be to, jame gausu galingų, su uždegimais kovojančių savybių.

Metų arbata ne tik puikiai veikia kaip atpalaidavimo priemonė, tačiau ir padeda nuraminti virškinamąjį traktą. Be to, yra daugybė medicininių tyrimų, įrodančių mėtų arbatos naudą suerzintam žarnynui.

Ši arbata yra ne tik itin sveika, tačiau taip pat turi ir stiprių dujų kaupimąsi, spazmus ir uždegimus mažinčių savybių. Ji taip pat raminamai veikia virškinamojo trakto gleivinę ir padeda žmogaus kūnui atsipalaiduoti.

Papaja

Pasak ekspertų, šis vaisius yra labai galingas, mažinant pilvo pūtimą. Jame taip pat gausu fermentų ir jis yra puiki virškinamąjį traktą erzinančių parazitų naikinimo priemonė.

Žalia petražolė puikiai tinka ne vien gaiviam burnos kvapui, bet ir susidoroti su virškinimo problemomis. Ekspertų teigimu, petražolė yra puikus natūralus diuretikas – tai reiškia, kad ji padeda pašalinti druskos perteklių iš kūno bei padeda sumažinti vandens svorį, dujų kaupimąsi ir pilvo pūtimą.

Tai, ko gero, yra pati įdomiausia priemonė kovoti su pilvo pūtimu, o ją pagaminti – labai paprasta. Reikia sumaišyti 1-2 valgomąjį šauktą obuolių sidro acto puodelyje vandens arba vietoje acto į vandenį įspausti pusę arba vieną pilną citriną ir viską išgerti. Skanaus!