Tai ir prastas virškinimas, žarnyne besikaupiančios dujos, apsinuodijimas maistu, menstruacijos, rėmuo, tulžies akmenys, pankreatitas (kasos uždegimas), skrandžio vėžys, inkstų akmenys, žarnyno uždegimas, pilvo sienos išvarža, apendicitas ar šlapimo takų uždegimas.

Jeigu pilvo skausmas yra nežymus ir netrukdo žmogui užsiimti kasdiene veikla ir nekenkia jo gyvenimo kokybei, paprastai žmonės pakenčia, išgeria kokio nereceptinio vaisto ar namudinio vaisto arba be didelės skubos užsirašo pas savo gydytoją. Tačiau kartais labai sunku nustatyti, ar dėl pilvo skausmo būtina imtis skubių gydymo priemonių. Kartais pilvo skausmas rodo rimtą ligą ir dėl to jo negalima ignoruoti.

Jeigu pilvą jums skauda smarkiai arba skausmas trunka daugiau nei 24 valandas, paprastai patariama skubiai kreiptis į savo gydytoją arba važiuoti į ligoninę. Žinoma, gali būti, kad jums yra paprasčiausi pilvo spazmai ar ko nors netinkamo suvalgėte. Tačiau vis tiek geriausia kreiptis į medikus, kad būtų atmestos rimtos ligos.

Pilvo skausmų diagnostika

Taip pat būtina atkreipti dėmesį į kitus simptomus, pavyzdžiui, karščiavimą, skausmingą šlapinimąsi ar vidurių užkietėjimą, ir apie tai pasakyti gydytojui. Nedelsiant reikia kreiptis į medikus, jeigu skauda pilvą ir to pačiu metu tuštinatės su krauju, tuštinatės juodomis išmatomis, vemiate krauju ir karščiuojate (temperatūra viršija 38,3 laipsnio).

Aštrus skausmas gali būti dėl apendicito, kuris gali kelti grėsmę gyvybei. Tačiau diagnozuoti ankstyvos stadijos apendicitą būna sunku.

Nors dažnai sunku aiškiai pasakyti, kurioje konkrečioje vietoje skauda pilvą, pateikiamoje lentelėje nurodome pilvo dalis, kuriose kilęs skausmas gali signalizuoti vienokią ar kitokią liga. Svarbu pažymėti, kad ši lentelė yra tik informacinio pobūdžio ir neturėtų būti vertinamas kaip medicininis patarimas. Dėl pilvo skausmo, ypač stipraus, visuomet būtina pasikonsultuoti su medikais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)