Praktiškai visos po sporto suvartotos kalorijos sudegs organizmui atsigaunant po krūvio ir nevirs riebalais. Specialistai siūlo septynias idėjas, ką valgyti po treniruotės, kad ne tik jaustumėtės gerai, bet ir figūrai nepakenktumėte, skelbia Newsme.com.ua.

1) Energijos suteiksiantis batonėlis. Idealiausiai užkandžiui po treniruotės tinka batonėlis, kuriame mažiau cukraus ir riebalų, o gausu baltymų.

2) Neskaldyti grūdai. Nusipirkite neskaldytų grūdų krekerių arba bandelę su neskaldytais grūdais. Pats idealiausias variantas – avižinių dribsnių košė. Neskaldytuose grūduose esanti ląsteliena ilgam laikui organizmui suteiks reikiamos energijos.

3) Bananai. Esate matę, kaip per teniso varžybų pertraukėles sportininkai valgo bananus? Ir ne veltui – jie žino, ką daro. Bananuose gausu natūralaus cukraus (energijai), kalcio (apsaugančio nuo raumenų skausmų), antioksidantų (būtinų sveikai ląstelių regeneracijai).

4) Baltymai. Baltymai – statybinė raumeninio audinio medžiaga, todėl po treniruotės jų porcija tiesiog būtina. Tai gali būti tunas, pupelės, sojų varškė, vištienos krūtinėlė.

5) Daržovės. Žalios lapinės daržovės padeda organizmui greičiau atsigauti po fizinio krūvio ir papildyti vitaminų atsargas. Po treniruotės geriausia valgyti salotas su nedideliu kiekiu baltymų. Tačiau tik tokias, kuriose mažai riebalų, todėl venkite riebių padažų, sūrio, riebios mėsos ir kitų panašių produktų.

6) Kokteiliai. Kokteiliai iš šviežių vaisių populiarūs sporto klubų kavinėse. Būtinai išbandykite. Treniruotės metu sudeginote nemažai kalorijų, todėl būtina jas kuo nors pakeisti. Geriausia rinktis koktelius be pieno, nes pieno produktai, kaip teigia naujausių tyrimų rezultatai, organizmui tik kenkia.

7) Vanduo. Nepamirškite skysčių. Treniruotės dieną būtina išgerti mažiausiai aštuonias stiklines vandens. Jeigu po treniruotės užkasti neturite laiko, bent jau gerkite daug skysčių. Geras variantas – šalta arbata be cukraus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)