Gydytojai teigė, kad vos trijų mėnesių mažylis, kurio tapatybė neskelbiama, patyrė neatitaisomos žalos nuo fotoaparato blykstės. Berniukas buvo fotografuojamas iš maždaug 25 cm atstumo.

Kad kažkas nutiko kūdikio regėjimui, tėvai pastebėjo netrukus po to, kai buvo padaryta minima nuotrauka, praneša „People's Daily Online“.

Po šio incidento suprastėjo regėjimas kairiąja akimi, o dešine akimi kūdikis visai nieko nebemato. Medikai teigia, kad šie sužalojimai yra visam laikui ir jų negalima pašalinti operacijos metodais.

Stipri blykstė pažeidė geltonosios dėmės ląsteles. Geltonoji dėmė yra akies dalis, kur fokusuojami į akį patenkantys šviesos spinduliai.
Pažeidus geltonąją dėmę, galima prarasti centrinį regėjimą, kuris leidžia žmonėms matyti daiktus tiesiai priešais save.

Vaikams iki ketverių metų geltonoji dėmė nebūna visiškai išsivysčiusi. Tai reiškia, kad mažyliai yra labai jautrūs stipriai šviesai.

Ekspertai įspėja, kad nors kūdikiai turi refleksą nuo šviesos užsimerkti, vos kelios stiprios šviesos milisekundės gali padaryti nepataisomos žalos.

Tėvai turėtų saugoti kūdikius nuo ryškių vonios šviesų, kai maudo savo kūdikius, priduria medikai.

Ar šeimos draugui po šio įvykio bus taikoma kokia nors baudžiamoji atsakomybė, neaišku.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)