Norvegų specialistai stebėjo 1 200 13–19 metų paauglių ir padarė išvadas – 60 proc. paauglių galvoja, kad yra storos. Taip galvojančios sulaukusios 20-ies metų sustambėja. Na o iš tų paauglių, kurios nesuka sau galvos dėl svorio, sustambėja tik trečdalis.

Iš neturinčių antsvorio berniukų šeštadalis besijaudinančių dėl figūros sulaukę 20 m. sustambėjo. Tiesa, iš nesijaudinančių dėl figūros sustambėjo 50 proc. Iš viso 59 proc. mergaičių ir 63 proc. berniukų, kurie be reikalo save peikė ir per griežtai vertino, suaugę turėjo antsvorio.

Mokslininkų nuomone, taip yra todėl, kad jausdami įtampą paaugliai nevalgo, laikosi dietų, o paskui persivalgo. Šias išvadas pagrindžia ir kitas tyrimas, kuriame dalyvavo suaugusieji. Pasirodo, tie, kurie laikė save apkūniais vaikystėje, ir suaugę turėdavo antsvorio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)