Nacionalinio transplantacijos biuro komunikacijos skyriaus vedėja Rasa Pekarskienė BNS sakė negalinti atskleisti, koks organas ir iš kokios šalies atgabentas.

„Lietuvos ryto“ televizija praneša, kad donoro širdis atgabenta iš Prancūzijos mažajai pacientei – kiek daugiau nei metukų Estrėjai. Iki šiol mergaitės gyvybę palaikė prijungta dirbtinė širdis, nes jos pačios širdelė dėl ligos buvo padidėjusi ir nusilpusi.

Biuras informavo, kad pavakarę Vilniuje, Santariškėse esančiame transporto žiede, leidosi Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) sraigtasparnis „Eurocopter EC135“, į Vilniaus universiteto ligoninę Santariškių klinikas atskraidinęs iš užsienio atgabentą donorinį organą skubios transplantacijos laukiančiam recipientui.

Prie Santariškių klinikų esančiame transporto žiede VSAT sraigtasparnis nutūpė 16.20 val., dar gerokai prieš tai eismas prie transporto žiedo buvo sustabdytas. Prie žiedo atskraidinamo donorinio organo laukė greitosios pagalbos automobilis.

Gabenant organus į pagalbą gydytojams transplantologams atskuba policijos ekipažai, VSAT ir Karinių oro pajėgų (KOP) sraigtasparniai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (125)