Apie prieš dešimtmetį daug gyvybių nusinešusį virusą rašo šalies spauda.

Skelbiama, kad antrasis pacientas yra gydomas vienos Mančesterio ligoninės intensyvios priežiūros skyriuje. Jis buvo nuvykęs į Artimuosius Rytus ir Pakistaną. Medikai teigia, kad viruso išplitimo grėsmė yra itin maža ir kad situacija yra kontroliuojama.

Iki šiol visame pasaulyje užfiksuota dešimt patvirtintų atvejų, kai diagnozuojamas minėtas virusas. Penki žmonės jau mirė: trys Saudo Arabijoje, o du – Jordanijoje.

Koronavirusai yra didelė virusų šeima, kuriai priklauso tiek paprastą peršalimą sukeliantys virusai, tiek ir SŪRS sukeliantis virusas. Šie virusas plinta oro-lašeliniu būdu kosint ar čiaudint.

2002 metrais kilusi SŪRS epidemija visame pasaulyje nusinešė maždaug 800 gyvybių po to, kai virusas išplito daugiau nei trisdešimtyje šalių. Naujasis koronavirusas buvo pirmą kartą diagnozuotas praėjusių metų rugsėjį vienam pacientui Saudo Arabijoje, kuris jau mirė.

Netrūkus pirmasis atvejis buvo užregistruotas Jungtinėje Karalystėje. Tuomet virusas buvo diagnozuotas 49 metų vyrui iš Kataro.

DELFI primena, kad sunkus ūminio respiracinio sindromo (SŪRS) virusas, kuris buvo išplitęs visame pasaulyje 2002 metais, nusinešė tuomet šimtų žmonių gyvybes. Ekspertai kol kas nežino, kur kilo šis virusas. Gali būti, kad jis atsirado mutavus jau egzistuojančiam virusui. Taip pat įmanoma, kad prieš tai ši infekcija cirkuliavo tarp gyvūnų, o dabar peršoko prie žmonių.