Vaikinas iš Boniškių kaimo (Kauno r.) į klinikas atvežtas apie 18 val. Jis buvo sąmoningas, sugebėjo pasakyti, kad nežmoniškai skauda. Kauno medikai neslepia, kad tai sunkiai sužaloto paciento dar neteko vaduoti iš mirties gniaužtų.

Medikai sako, kad tokius sužeidimus galima patirti tik karo zonoje.

„Tiesiai iš greitosios automobilio vaikinas pervežtas į reanimaciją, tiesiai į operacinę, su daugybiniais sužalojimais visame kūne. Sužalojo šieno smulkintuvas, o pagrindiniai sužalojimai – didžiuliai audinių defektai. Nebuvo dalies krūtinės ląstos, juosmens srities, abiejų rankų pirštų, plėštinės žaizdos šlaunyse, rankose. Sunkiausias sužeidimas, kad nebuvo dalies apatinės krūtinės ląstos“, - kalbėjo vaikų chirurgas Artūras Kilda

Vaikino būklė buvo stabilizuota, perpiltas kraujas – beveik 3 litrai. Tuomet prasidėjo 6,5 valandos trukusi operacija.

„Buvo atstatyas krūtinės ląstos vientisumas, susiūtas plautis. Dideli raumenų defektai juosmens srityje, kurių padengti neįmanoma. Žaizdos iki pat inksto, tačiau jis nesužalotas. Sužeistos kepenys susiūtos, pilvo ertmė užsiūta“, - teigė A. Kilda.

Tuomet darbą pradėjo traumatologai ir plastikos chirurgai. Deja, bet gerų naujienų medikai pranešti neskuba.

“Būklė išlieka kraštutinai sunki. Ateityje gresia raumenų griuvimas, komplikacijos. Tad apie prognozes kalbėti labai sunki“, - sako A. Kilda.

„Vaikinas išgyveno pirmą parą, gyvena antrą. Nepaisant visų pastangų gyvybė priklauso nuo aparatūros ir nuo vaistų. Reikalinga nuolatinė chirurgų priežiūra, nes yra amputuotos galūnės, dideli audinių defektai. Laukia ilgas darbas“, - teigė Vaikų intensyviosios terapijos skyriaus vadovas doc. Vaidotas Gurskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (368)