Buvęs kriminalistas Greigas Troutas sako antrą pasveikęs nuo vėžio panoro apkeliauti pasaulį ir įgyvendinti savo svajonę, rašo telegraph.co.uk.

Jis sudarė 101 gyvenimo džiaugsmo sąrašą, kuriame – patarimai, kur nuvykti, ką pamatyti, ką nuveikti ir kaip džiaugtis gyvenimu.

G. Troutui dar būnant septynerių metų diagnozavo vėžį ir pašalino inkstą. Ir antrą kartą įveikęs vėžį šiuo metu 34 m. vyriškis tris mėnesius dirbo nuošalioje bendruomenėje Nikaragvoje, įkopė į Kosta Rikos ugnikalnį ir gėrėjosi gamta Galapagų salose. Šiuo metu jis – Ekvadore.

G. Troutas gyveno Njukastlyje ir Bristolyje, paskui išvyko gyventi ir dirbti policininku į Londoną. Jis pasakojo: „Po žarnyno operacijos ir chemoterapijos blogiausia, kas galėjo ištikti, buvo mirtis. Tuo metu galvojau ne apie pasiekimus darbe ar puikų butą, kuriame gyvenau, o apie vietas, kurias aplankiau, ir apie tai, ką patyriau. Taip pat galvojau apie vietas, kurių dar nepamačiau ir kurių galiu nebespėti pamatyti. Kai išgirdau, kad esu sveikas, nusprendžiau, kad metas įgyvendinti svajones – keliauti po pasaulį ir įkvėpti visus, nukentėjusius nuo vėžio.“
Sudaryti gyvenimo džiaugsmų sąrašą vyriškis sugalvojo ligoninės laukiamajame.

„Pajutau, kad svarbi kiekviena gyvenimo akimirka, – sakė jis. – Mačiau, kaip ateina ir išeina žmonės, žinojau, kad dalis iš jų nesulauks gerų žinių. Svarsčiau, kaip būtų puiku, jei jie galėtų vykti su manimi į kelionę, tada ir gimė sumanymas sudaryti 101 gyvenimo džiaugsmo sąrašą.

G. Troutas įkūrė interneto svetainę, kurioje esančiame sąraše – jau 50 gyvenimo džiaugsmų. Jis dar laukia pasiūlymų.

Jis pasakojo: „Norėjau įkurti interneto svetainę ir parodyti, kad du kartus vėžį įveikęs žmogus, turintis vieną inkstą, netekęs dalies žarnos, su venų tromboze gali laimingai visavertiškai gyventi.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)