Kauno klinikų gydytojas toksikologas Jonas Šurkus pripažįsta, kad po švenčių žmonių ligoninėje visada būna daugiau.

Per šventes žmonės valgo daugiau ir įvairaus maisto, o tai kartais nulemia tam tikrus ligų paūmėjimus.

Kita problema – dalis žmonių nesakiningai vartoja alkoholį, tad būna daugiau traumų, apsinuodijimų.

„Ne kiekvienas maistas yra tinkamas vartoti su alkoholiniais gėrimais. Pavyzdžiui, grybai yra labai bloga užkanda. Žmonės labai įvairaus maisto valgo – ir riebiai, ir keptą, ir rūkytą, ir saldumynus, <…>, įvairūs gėrimai geriami. <…> Mano nuomone, didžiausia nesąmonė yra, kai 12 valandą nakties, sutikdami Naujuosius metus, žmonės geria šampaną“, – sako gydytojas, pridurdamas, kad šampaną vartojant jau išgėrus stipriųjų gėrimų situacija gali tapti ir nekontroliuojama.

Gydytojas taip pat pažymi, kad tarp žmonių populiaraus „angliuko“ tabletė padauginus alkoholinių gėrimų nepadeda.