Dešimt metų ji gyveno su priaugintomis blakstienomis dėl žavingo žvilgsnio, kurio taip troško.

Tačiau C. Medcalf brangiai sumokėjo už „priklausomybę“ nuo patobulinimų: jos natūralioms blakstienoms buvo pakenkta taip stipriai, kad jų beveik neliko.

Apimta nevilties, 42-ejų moteris kreipėsi į medikus ir tapo pirmąja paciente Jungtinėje Karalystėje (JK), viešai pasirodžiusia viešumoje po pirmuosius žingsnius žengiančios blakstienų persodinimo operacijos.

Kaip rašo „The Daily Mail“, C. Medcalf sumokėjo 4 000 svarų sterlingų (beveik 16 400 litų) už 70 blakstienų įsodinimo į jos akių vokus operaciją, trukusią tris valandas. Plaukų sruoga buvo paimta nuo jos pakaušio, o plaukų svogūnėliai buvo pašalinti. Chirurgas įsodino kiekvieną plauką į akių voko kraštą specialia adata.

„Aš tokia patenkinta, kad tai padariau! Vienintelė nauja grožio priežiūros procedūra, kurią turėsiu išmokti – mano naujųjų blakstienų priežiūra ir garbanojimas kas dvi savaites, nes tai yra galvos plaukai, todėl jiems reikia daugiau priežiūros nei natūralioms blakstienoms“, - sakė C. Medcalf.

Finansų skyriaus direktorei liko vos trys blakstienos ant viršutinio dešinės akies voko ir 19 ant viršutinio kairės akies voko po ne vienerius metus trukusio žalingo priauginimo.

„Išleisdavau apie 100 svarų sterlingų (apie 410 litų) kas porą mėnesių priauginamoms blakstienoms, klijams ir tirpalams, skirtiems mano akims“, - sakė moteris.

„Niekada jų nenusiimdavau, todėl mano tikrosioms blakstienoms nebuvo kada atsigauti. Po truputį mano blakstienos pradėjo kristi, kas mano pavertė dar labiau priklausoma nuo priauginamų“, - pripažino C. Medcalf. Situacija dar labiau pablogėjo, kai prieš metus atsirado akių infekcija, sukėlusi niežulį, dėl kurio nusilpusios blakstienos beveik visiškai nubyrėjo.

Beveik visiškai nuplikus viršutiniams vokams, be priauginamų blakstienų C. Medcalf gėdinosi išeiti iš namų, pasirodyti šeimos nariams, vaikinui ar draugams.

„Galų gale atrodžiau kaip varlė. Nebegalėjau žiūrėti į veidrodį“, - prisiminimais dalinosi moteris.

Tačiau C. Medcalf iš Verslio Didžiojo Mančesterio grafystėje teigia, kad jos gyvenimas visiškai pasikeitė po operacijos, atliktos Karališkojoje Mančesterio klinikoje. Ši procedūra buvo pradėta daryti Amerikoje bei atvežta į JK gydytojo Asimo Shahmalako – plikimo specialisto iš 4-ojo televizijos kanalo vykdomo projekto „Nepatogūs kūnai“ („Embarrassing Bodies“).

„Daugybė moterų nuolatos gadina savo blakstienas prisiaugindamos sintetines. Tam naudojami klijai gali užkimšti plauko svogūnėlį, kas sukelia natūralių blakstienų praradimą“, - pasakojo daktaras A. Shahmalakas, kuris atliko C. Medcalf transplantaciją.

„Pastarojo meto priauginamų blakstienų padidėjęs populiarumas situaciją dar labiau blogina, už ką galime padėkoti tokioms įžymybėms kaip Cheryl Cole. Teko matyti ir moterų, kurioms reikia blakstienų transplantacijos dėl to, kad jos serga trichotilomanija – psichiniu sutrikimu, dėl kurio jos pačios sau išrauna blakstienas“, - patirtimi dalinosi gydytojas.

Daktaro A. Shahmalako teigimu, transplantacijos procedūra tampa vis populiaresnė JK, tačiau C. Medcalf tapo pirmąja paciente, kuri apie savo patirtį papasakojo viešai.

Gydytojas taip pat pridūrė, kad turi praeiti mažiausiai šeši mėnesiai, kad persodintos blakstienos atrodytų gerai, tačiau pasiektas rezultatas išlieka visam likusiam gyvenimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)