Daugiau nei savaitę į vaistines užsuka pirmuosius peršalimo simptomus pajutę arba jau gydytojų išrašytus receptus turintys žmonės. „Eurovaistinės“ duomenimis, daugėja žmonių, kurie susirgę nešioja veido kaukes. Medicininių kaukių šių metų sausį parduota 162 proc. daugiau nei pernai.

„Eurovaistinės“ vaistininkė Raimonda Šedytė sako, kad pirmiausia klientai teiraujasi vaisto, kuris būtų kuo efektyvesnis.

„Visuomet patariame klientams, kas gali padėti konkrečių simptomų slopinimui, džiaugiamės, kad vis daugiau klientų supranta, jog būtina visapusiška organizmo apsauga, įsigyjamos ir ne gydymui, o profilaktikai skirtos priemonės – homeopatiniai vaistai ir imunitetui stiprinti reikalingi produktai. Ypač populiarus vitaminas C“, – sako vaistininkė.

Ji primena, kad šiuo metu siaučia gripas ir peršalimo ligos, o didžiausia tikimybę užsikrėsti yra liečiant paviršius. Siekiant išvengti peršalimo ligų, reikia nuolat vėdinti patalpas, dažnai ir reguliariai plauti rankas, gerti daug skysčių. Esant galimybei, rekomenduojama vengti didelių žmonių susibūrimo vietų, o pajutus peršalimo simptomus, pirmiausia pasitarti su šeimos gydytoju.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)