Kas gerina regėjimą – šokoladas, saldymedis ar kokosai?

Šokoladas. Britų mokslininkai atliko bandymą – rodė žmonėms neryškių spalvų, vis panašesnių į fono spalvą, skaičius, kol šie tapo nematomi. Kai eksperimento dalyviai suvalgė po 35 gramus juodojo šokolado, jų regėjimas pagerėjo 17 proc. Regėjimo pagerėjimą pastebėjo labai greitai, jis truko dvi su puse valandos.

Kavoje esantys antioksidantai flavonoliai gerina regėjimą, nes aktyvina azoto oksido gamybą organizme. Azoto oksidas plečia kraujagysles, tad į tinklainę atiteka daugiau kraujo.

Geriau valgyti ne pieninį, o juodąjį šokoladą, nes jame daugiau flavonolių.

Kuriuos ledus galima pavadinti supermaistu – kupranugarės pieno, šokoladinius ar žaliosios arbatos?

Ledus iš kupranugarės pieno. Kupranugarės piene yra mažiau prisotintųjų riebalų, negu karvės piene, dešimt kartų daugiau geležies, penkis kartus daugiau B vitaminų. Be to, sakoma, kad ledai labai skanūs.

Artimuosiuose Rytuose populiarūs kupranugarių pieno ledai nepigūs, tačiau kur kas sveikesni. Netgi teigiama, kad padeda subalansuoti cukraus lygį kraujyje.

Kupranugarių piene yra imunoglobulino (panašių antikūnių yra moters piene), tad jis stiprina imunitetą.

Kiek gabalėlių vaisinės kramtomosios gumos reikėtų sukramtyti, kad gautumėte reikiamą kiekį vitamino C?

195. Daugelis gamintojų tvirtina, kad vaisinėje kramtomoje gumoje yra natūralių vaisių sulčių, bet reikėtų sukramtyti 195 gabalėlius, kad gautumėte tiek vitamino C, kiek jo yra vidutinio dydžio vaisių porcijoje.

Tik tokiu atveju suvartotumėte 1 955 kalorijas iš 2 000 kalorijų, kurias patariama suvartoti per dieną, bei 238 gramus cukraus, o rekomenduojama cukraus dienos norma moterims yra 50 gramų.

(B.d.)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)