Beveik 6 proc. koledžuose studijuojančių jaunų vyrų, dalyvavusių tyrime, prisipažino geriantys erekcijos sutrikimus gydančius medikamentus, nors gydytojas jiems jų ir neskyrė. Jų seksualinio gyvenimo analizė atskleidė paradoksą: kuo daugiau erekciją gerinančių vaistų jauni vyrai gėrė, tuo blogiau jautėsi.

„Erekcijos sutrikimus gydantys vaistai neigiamai veikia vyrų psichiką ir savijautą“, - teigia tyrimui vadovavęs Christopheris Harte. Tyrimo rezultatai skelbiami leidinyje „Journal of Sexual Medicine“.

Erekcija gerinančiais vaistais piktnaudžiavusių vyrų seksualinis pajėgumas buvo toks pats kaip ir sveikų, vaistų negeriančių stipriosios lyties atstovų, tačiau mokslininkai nustatė, jog medikamentus geriantys vyrai labiau abejoja savo gebėjimais išlaikyti erekciją. Jie taip pat buvo mažiau patenkinti savo seksualiniu gyvenimu, net jei seksas jiems ir teikė malonumą.

„Su tokiais vaistais reikia elgtis atsargiai. Jie gali paskatinti nepagrįstas viltis dėl seksualinio gyvenimo“, - teigia tyrimui vadovavęs specialistas.

Tyrimo metu buvo fiksuojami studentų pojūčiai konkrečią akimirką, todėl Ch. Harte teigia nežinąs, koks iš tikrųjų yra vyro savijautos ir vaistų ryšys: gali būti, jog nepasitenkinimą sukelia patys vaistai arba vaistai geriami kaip tik dėl juntamo nepasitenkinimo.

Tyrime dalyvavo 1 tūkst. 200 jaunų amerikiečių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)