Nors kalbėtis apie praeities meilužių skaičių su galbūt potencialiu nauju mylimuoju ar mylimąja tema ne iš lengvųjų, skelbiama, kad naujas tyrimas padėjo nustatyti optimalų sekso partnerių skaičių.

Notingamo, Bristolio ir Svonsio universitetų darbuotojai išsiaiškino, kad vieniši žmonės, ieškantys antrosios pusės, norėtų žmogaus, turinčio patirties lovoje, tačiau sugulovų nekeičiančių kaip kojinių.

Tyrimas, kurio išvados skelbiamos leidinyje „Journal of Sex Research“, atskleidė, kad tiek vyrai, tiek moterys atsargiai vertina galimybę užmegzti ryšį su skaistuoliais – tokia pati taisyklė galioja ir tiems, kurie turėjo itin daug seksualinių nuotykių.

Nustatyta: kuo daugiau sekso partnerių asmuo turėjo, tuo atgrasesnis jis naujai potencialiai porai.

Vyrauja įsitikimas, kad daugiau sekso partnerių turėjusieji labiau rizikuoja sirgti lytiniu keliu plintančiomis ligomis arba būti neištikimi.

Apklausę 188 žmones, iš kurių 104 buvo moterys, ekspertai išsiaiškino, kad vyrai ne tokie išrankūs į akį kritusios moters turėtų sekso partnerių skaičiui.

Moterys iš karto mintyse atmeta galimybę megzti santykius su vyru, turėjusius daugiau nei 6 sekso partneres. Kalbant apie vyrus, juos ima gąsdinti skaičius 11.

„Potencialus partneris, turintis spalvingą seksualinių santykių istoriją, kone iš karto nurašomas kaip neištikimas ir nelinkęs įsipareigoti“, – sako tyrimo autoriai.

Kalbant apie abi lytis, tiek vyrai, tiek moterys norėtų sutikti žmogų, kuris praeityje turėjo du sekso partnerius. Galėtų susitaikyti ir su skaičiumi trys.

„Priešingai įsitikimui, kad vyrų migracija po lovas toleruotina, o taip besielgiančios moteris smerkiamos, abi lytis kalbėjo apie nenorą turėti reikalų su daug sekso partnerių turėjusiais“, – tyrimo išvadas komentuoja psichologas Steve‘as Stewartas Williamsas.

Tyrimo metu taip pat nustatyta, kad „vienintelis svarbus lyčių klausimas šiuo atveju yra tas, kad vyrai labiau linkę megzti pažintį su skaisčiomis ar mažiau sekso partnerių turėjusiomis moterimis“.

„Kalbant apie ilgalaikių santykių perspektyvą, paklausiausi tiek vyrai, tiek moterys, turėję du sekso partnerius. Trumpalaikių santykių kontekste tinkamas skaičius ir trys“, – komentuoja psichologas.
Ironiška tai, kad tie, kurie dalyvavo tyrime (amžiaus kategorijoje nuo 25 iki 30 metų), patys kitiems keliamų standartų neatitinka. Vidutinis apklaustų moterų sekso partnerių skaičius siekė 5,81 moterų, o vyrų– 8,4.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)