Naujausio tyrimo, pateikiamo žurnale „Neurology“, duomenimis, tinkama mityba realiai gali sumažinti smegenų džiūvimo, susijusio su Alzheimerio liga, lygį. Tai rodo tiesioginę biologinės ir neurologinės veiklos sąsają su maistingųjų medžiagų rodikliais, rašoma straipsnyje.

Oregono valstijoje buvo atliktas eksperimentas, kuriame dalyvavo 104 žmonės (vidutinis amžius – 87 m.). Jų kraujyje pamatavo maistingųjų medžiagų lygį. Apie žmogaus racioną buvo sprendžiama pagal biožymeklius kraujyje.

Mokslininkai išsiaiškino, kad smegenų dydį ir protinės reakcijos greitį teigiamai veikia didelė vitaminų B, C, D ir E koncentracija bei žuvies riebalai. O perdirbti riebalai, priešingai – mažina kognityvinių testų rezultatus.

Eksperimento metu iš viso patikrino 30 biožymeklių, o 42-iems dalyviams magnetinio rezonanso būdu matavo smegenų dydį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją