Amerikiečių neurologo dr. Alano Hirscho atliktas tyrimas parodė, kad vyrai tampa gerokai meilesni ir aistringesni užuodę šokoladą, lyginant su kvepalais, ir jiems rodytuose nuotraukose pavaizduotas moteris apibūdino kaip patrauklesnes, nei tai darė anksčiau.

Tačiau įdomiausia, kad šokolado kvapą šiuo atžvilgiu „nurungė“ nevisai romantiški ... picos ir keptos jautienos kvapai.

Čikagoje įsikūrusio Uoslės ir skonio sutrikimų gydymo ir tyrinėjimo fonde atliktas tyrimas parodė, kad tam tikri kvapai skatina vyrams lytinį susijaudinimą. Į sąrašą pateko ir rytietiški prieskoniai, kola, saldymedis, spurgos, spragėsiai ir moliūgų pyragas.

Atskiras minėto mokslininko tyrimas taip pat atskleidė, kad kepamų bandelių su cinamonu kvapas vyrus jaudina labiau nei bet kokie moterų kvepalai.

„Jeigu tikrai norite suvilioti vyrą, cinamonas yra jūsų ginklas, – sako dr. A. Hirschas. – Pasirodo, kad lytinį potraukį vyrams labiausiai skatina maistas.“

Tačiau būta ir gana prieštaringų rezultatų. Pavyzdžiui, vyrams, kurie mėnesį prieš tyrimą dažnai buvo lytiškai aktyvūs, braškių kvapas patiko labiau nei tiems, kurie prieš tyrimą lytinių santykių neturėjo.
O labiausiai vyrus veikė kelių kvapų kombinacijos. Didžiausią poveikį turėjo moliūgų pyrago ir levandų kvapo mišinys, kuris lytinį susijaudinimą padidino 40 proc.

Verta paminėti, kad nė vieni moteriški kvepalai vyrams lytinio potraukio nepadidino daugiau nei trimis procentais.

Panašių rezultatų sulaukta ir tarp moterų, kurioms, beje, lytinį potraukį sumažino kai kurie vyriški odekolonai. Labiausiai moteris jaudino vaikiško talko ir agurkų kvapas.

Itin prieštaringi rezultatai buvo gauti kalbant apie ant grilio keptos mėsos ir vyšnių kvapų. Vyrus jie jaudino, o moteris ne.

Kalbant apie moteriškus kvepalus, vyrams lytinį potraukį didina levandų, lelijų ir vanilės kvapas. Tačiau pastarasis labiau patiko vyresnio amžiaus vyrams, pažymėjo dr. A. Hirschas.

Mokslininkai aiškina, kad yra tiesioginis ryšys tarp uoslės ir smegenų dalies, kuri yra atsakinga už seksualinį potraukį.

„Malonūs aromatai stimuliuoja smegenų dalį, kuri tiesiogiai atsakinga už lytinį potraukį“, – aiškino dr. A. Hirschas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)