Didžioji dalis lėšų (12,4 mln. Lt) statybos darbams skirta iš Valstybės investicijų fondo. 6,6 mln. Lt pridėjo Klinikos, o 200 tūkst. Lt surinkta iš privačių rėmėjų.

Beveik 6000 kvadratinių metrų užimantis 4 aukštų, šiuolaikiško dizaino pastatas savo išorine bei vidine išvaizda neprimena ligoninės: ryškiomis ir vaikų akį trauksiančiomis spalvomis išdažytos sienos, žaismingos dekoracijos, erdvūs laukiamieji bei palatos su atskirais sanitariniais mazgais, registratūroje įrengtos švieslentės, reguliuosiančios atvykstančių pacientų srautus, žaidimų kambariai – visos šios sąlygos sukurtos geresnės vaikų savijautos bei sveikatos labui.

Per praeitus metus į Vaikų ligų kliniką pagalbos kreipėsi 101 634 vaikai, tai penktadalis visų Lietuvos vaikų. Iš jų 46932 konsultuoti poliklinikoje, 48698 kreipėsi į vaikų priėmimo skyrių, 4679 gydyti visuose Vaikų ligų klinikos stacionaro skyriuose ir 1325 dėl įvairių sunkių ir kritinių būklių gydyti intensyviosios terapijos skyriuje. Naujosiose Vaikų ligų klinikos patalpose vienu metu galės gydytis per 100 ligonių ne tik iš Kauno, bet ir iš kitų visos Lietuvos miestų.

Vaikų ligų poliklinika įsikūrė naujose ir erdviose patalpose, čia įrengti gydytojų konsultantų, procedūrų bei tyrimų kabinetai. Iš senojo Centrinio Kauno klinikų pastato į naujojo Vaikų ligų korpuso patalpas bus perkeltas I – asis Vaikų ligų skyrius, todėl nuo šiol visa Vaikų ligų klinika bus viename pastate. Dalis vaikų ligų klinikos patalpų liks buvusiame pastate, o su naujuoju korpusu šios patalpos yra sujungtos galerija.

Antrame aukšte bus gydomi nefrologinėmis ir pulmonologinėmis ligomis sergantys vaikai. Čia įkurta puiki hemodializių salė. Trečiame aukšte pradės funkcionuoti Vaikų lėtinių kvėpavimo organų ligų Centras.

Šiame centre, pasitelkiant specializuotą LSMU Kauno Klinikų potencialą, bus gydoma įvairiomis lėtinėmis ligomis sergantys Lietuvos vaikai, kaip pavyzdžiui sergantys cistine fibroze, ar vaikai, kuriems reikalinga namų dirbtinė plaučių ventiliacija. Taip pat šiame aukšte yra išplėstas ir naujomis sąlygomis pradės veikti onkologinėmis ligomis sergančių vaikų sektorius. Čia įrengtos vienutės, skirtos gydytis vaikams, kuriems išorinė infekcija būtų pavojinga. Taip pat daug dėmesio skirta šių ligoniukų užimtumui ir komfortui. Ketvirtajame naujojo pastato aukšte įrengtos patalpos, skirtos mokslui bei mokymui – auditorijos studentams, pasitarimų kambariai, konferencijų salė.

Daugelį kabinetų persikėlus į naująsias patalpas, jau sudarytas vaikų priėmimo skyriaus rekonstrukcijos planas, kuris turėtų būti įgyvendintas per artimiausius mėnesius. Bus įkurtos stebėjimo palatos priėmimo skyriuje, izoliatorius, tad sunkiai sergantiems ir karščiuojantiems kūdikiams bei vaikams nebereikės laukti mažuose boksuose ar bendrame laukiamajame. Įvykdžius šią rekonstrukciją iš esmės pasikeis priėmimo skyriaus darbas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)