Šis mokslininkas nepastebėjo jokių rezultatų skirtumo, kai žmonės laikėsi dietų, kurios skyrėsi riebalų, angliavandenių ir baltymų santykiu, bet ne kalorijų kiekiu. Tai prieštarauja anksčiau atliktiems tyrimams, kurie akcentavo mažai angliavandenių turinčių dietų efektyvumą.

Atlikdami naujausią tyrimą, mokslininkai stebėjo kelis šimtus nutukusių žmonių. Jiems buvo rekomenduojama pasirinktinai laikytis dietų, turinčių mažai riebalų, vidutinį kiekį baltymų ir daug angliavandenių, arba daug baltymų ir angliavandenių, bet mažai riebalų, arba daug riebalų, mažai angliavandenių ir vidutinį kiekį baltymų. Taip pat buvo siūloma ketvirtoji dieta, turinti daug baltymų ir riebalų, bet mažai angliavandenių. Tačiau kiekviena šių dietų turėjo sumažinti kasdienį maisto suvartojimą 750 kalorijų, praneša „Reuters“.

Prabėgus pusmečiui, o po to dar dvejiems metams, mokslininkai ištyrė savanorius. Paaiškėjo, kad po pusės metų jie buvo atsikratę daugiau kaip 4 kg riebalų ir maždaug 2 kg raumenų masės. Dar po dvejų metų raumenų masės buvo sumažėję 3,6 kg.

Nepaisant to, kokios dietos laikėsi, savanoriai 20 proc. kalorijų gaudavo iš baltyminio misto. Taigi šis tyrimas įrodo, kad kovoti su antsvoriu galima tik skaičiuojant kalorijas ir neatsisakant savo mėgstamiausių produktų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)