Auglys sudarė beveik ketvirtadalį kūdikio svorio. Pasaulyje yra aprašyti tik 152 atvejai, kai kūdikiai išvydo pasaulį, turėdami įgimtą kaklinę teratomą.

Birželio 13-ąją gimęs vaikas po keturių parų buvo operuotas Vilniaus universitetinėje vaikų ligoninėje. Dar apie pusantro mėnesio jis buvo gydomas šios ligoninės intensyviosios terapijos ir reanimacijos skyriuje.

Išoperavus auglį, susidarė tiek daug odos audinių, kad juos reikėjo susiūti kaip kokį audeklą. Plastikos chirurgai stengėsi suformuoti kūdikiui naujus veido bruožus bei atkurti vienos ausies formą.

Ketvirtadienį tėvai sveikstantį kūdikį parsivežė namo. Medikai nuramino tėvus, kad dėl teratomos nenukenčia nei vaiko protinis, nei fizinis vystymasis.

Pasak chirurgo R. Vaičiūno, "jeigu ne tie randai ant kaklo, sunku būtų įtarti, kad milžiniškas auglys buvo žiauriai subjaurojęs vaiką". Manoma, jog po 2-3 metų randai turėtų išnykti.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją