Dviejų mažamečių vaikų mama Natalie Roux-Bean buvo vos pusmetį ištekėjusi už vaikystės draugo Paulo, kai ji pirmą kartą pajuto skrandžio spazmus. Pamaniusi, jog tai ūmi infekcija, moteris 2010 m. sausį kreipėsi į medikus. Jie patarė valgyti po nedaug ir dažnai, daug ilsėtis ir išleido Natalie į namus. Netrukus ji pajuto, kad organizmas nebepriima jokio maisto – ji nuolat vėmė.

Moters šeimos gydytojas tvirtino, kad negalavimo priežastys slypi jos galvoje, ir įtarė anoreksiją. Keturis mėnesius N. Roux-Bean buvo priversta lankytis psichinės sveikatos klinikoje ir kalbėtis apie valgymo sutrikimus. Buvo įtariama, kad anoreksiją galėjo sukelti stresas dėl močiutės mirties. Senolė mirė prieš pat anūkės vestuves. Vis dėlto, psichinės sveikatos specialistai vėliau anoreksijos diagnozę paneigė.

Per tą laiką prieš tai 64 kg svėrusi N. Roux-Bean neteko trylikos kilogramų. Jos kūno masės indeksas siekė vos 14 – tai stiprus svorio trūkumas.

Dėl ligos moteris buvo priversta mesti darbą. Ji nebegalėjo rūpintis savo vaikais, pati nepajėgdavo netgi išlipti iš vonios. Neįgaliųjų vežimėlyje sėdinti jauna moteris prisimena: „Gyvavau vien gerdama energetinius gėrimus“.

Tada ligonė kreipėsi į Londono medikus, kur iškart buvo įtarta sunki liga. Ištyrus skrandį, 2011 vasarą paaiškėjo, kad moteris serga gastropareze – skrandžio raumenų paralyžiumi – kurį galėjo sukelti jai taip pat nustatytas Ellers-Danlos sindromas.

Net ir žinant diagnozę, gydymo N. Roux-Bean sulaukė tik gruodžio mėnesį. Į plonąją žarną buvo įvestas vamzdelis, per kurį kasdien ji gaudavo apie 400 kalorijų. Kadangi ši procedūra buvo skausminga, medikai nusprendė lašelinę įvesti tiesiai į kraujotaką – per veną netoli širdies. Tai vadinama parenteriniu maitinimu, kai išvengiama įprasto valgymo ir virškinimo proceso. Tiesiai į veną leidžiamame skystyje yra druskų, gliukozės, amino rūgščių, lipidų ir vitaminų.

Tokia lašelinė ligoninėje moteriai statoma du kartus per dieną ir štai jau dveji su puse metų ji nieko pati nevalgė. N. Roux-Bean džiaugiasi, kad priaugo šiek tiek svorio ir jaučiasi geriau, tačiau nuolat jaučia alkį. Jeigu ką nors suvalgytų, prasidėtų nepakeliami skausmai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)