„Life Wise“ svetainė rašo, kad moterys labiau negu vyrai gailisi dėl atsitiktinių lytinių santykių, dėl pernelyg skubotų intymių ryšių ir dėl sekso su netinkamu žmogumi. Tuo tarpu vyrai kremtasi tik dėl to, kad praleido galimybę turėti seksualinių kontaktų su didesniu skaičiumi žmonių.

24 proc. moterų gailėjosi, kad prarado nekaltybę ne su tuo žmogumi.

23 proc. graužė sąžinė dėl neištikimybės savo partneriui, 20 proc. krimtosi, kad pernelyg greitai užmezgė intymius santykius.

Tuo tarpu 27 proc. vyrų gailėjosi dėl savo drovumo, o 23 proc. – dėl to, kad jaunystėje praleido progą turėti daugiau seksualinių nuotykių.

Dar 19 proc. vyrų taip pat gailėjosi dėl praleistų progų patirti seksualinių nuotykių, tačiau tuomet, kai buvo viengungiai. Patys nemaloniausi seksualiniai santykiai 17 proc. moterų ir 10 proc. vyrų buvo su fiziškai nepatraukliais asmenimis.

Nors abiejų lyčių atstovai atsitiktinių lytinių santykių turėdavo maždaug vienodai (56 proc.), moterys dėl jų krimsdavosi kur kas labiau negu vyrai. Įdomu tai, kad ši tendencija nepriklausė nuo seksualinės orientacijos.

Mokslininkai mano, kad tai susiję su evoliucijos mechanizmu, kai vyrams būdavo svarbu palikti kuo daugiau palikuonių, kad išsaugotų giminę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (120)