Kaip teigiama pranešime žiniasklaidai, šie papildai pagaminti „Transpak Copacking Sp.z.o.o.“ (Lenkija) pagal Jungtinių Amerikos Valstijų firmos užsakymą. Papildai sufasuoti plastikinėse pakuotėse po 240 g, o jų ženklinimo etiketėse nurodyta, jog sudėtyje yra kreatino nitrato.

Lenkijos atsakingos institucijos informavo, kad gamintojas nepateikė įrodymų, jog kreatino nitratas Europos Sąjungoje (ES) gali būti naudojamas žmonių maistui, todėl prieš tiekiant į rinką, ši cheminė medžiaga turėjo būti įvertinta pagal naujų maisto produktų ir jų komponentų reikalavimus.

Maisto papildus „Levro Crea“, skirtus sportuojantiems žmonėms, iš Lenkijos į Lietuvą įvežė bendrovė „Halko projektas“ (Taikos pr. 166-14, Vilnius). Vilniaus valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba nedelsiant pradėjo tyrimą dėl šių papildų išplatinimo.

Minėti maisto papildai be Lietuvos išplatinti Vengrijoje, Airijoje, Lenkijoje ir Ukrainoje.

Vartotojai, įsigiję nurodytų maisto papildų, gali juos grąžinti platintojui ir atgauti sumokėtus pinigus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)