Pasirodo, jog bananų valgymas pusryčiams nedera su sveika mityba.

Mitybos specialistai aiškina, kad nors bananai garsėja tuo, jog turi daug kalio, magnio ir skaidulų, tačiau pusryčiams šio vaisiaus vartoti nepatariama.

Klausiate, kodėl? Nes bananuose yra aukštas cukraus kiekis (apie 25 proc.), todėl organizmui suteikiamas staigus energijos antplūdis, kuris greitai nuslūgsta. Suvalgę bananą neilgai trukus jausitės pavargę ir alkani.

Pasirodo, bananai nėra naudingi siekiant palaikyti sveiką virškinimo sistemą. Kai žmogus vartoja cukrų, jis yra fermentuojamas (kaip vynas ar alus) ir organizme paverčiamas į rūgštis ir alkoholį. Tai užkemša virškinimo sistemą.

Tačiau neskubėkite išmesti bananų į šiukšliadėžę. Ekspertai teigia, jog bananus pusryčiams galima valgyti poruojant su kitais produktais, kurie neutralizuotų rūgštis ir sulėtintų cukraus apykaitą bei harmonizuotų organizmą.

Mitybos specialistai siūlo į pusryčių lėkštę greta bananų įsidėti produktų, kurie turi sveikųjų riebalų (pavyzdžiui, riešutų sviestas), taip pat prieskonių ar žolelių.

Bananų gabalėlių galite įsidėti į košę, pagardinti skrebutį su riešutų sviestu arba įsiberti į natūralų jogurtą.

Šiuo būdu jūs sau padarysite paslaugą, mat nesinorės ir vėl užkandžiauti bei jausitės sotesni kur kas ilgiau.