Šiame pasaulyje egzistuoja dvasinis gydymas, įvairios ligos įveikiamos savianalizės ir meditacijos būdu.

Gydo didindamas sąmoningumą

Alternatyviosios medicinos meistras Martynas Driukas savo didžiausiais ir artimiausiais įrankiais vadina sąmoningo kvėpavimo ir dėmesio koncentracijos technikas, kurių metu žmogus gali stabtelti nuo įtemptos rutinos, įsigilinti į save, į savo kvėpavimą. Taip pat parapsichologas užsiima litoterapija, kai žmogus gydomas pasitelkiant gydomąsias akmenų ir mineralų savybes, bei hipnoterapija – gydymu tarpinėje būsenoje tarp miego ir bendravimo. Akupresūrą ir akupunktūrą parapsichologas taiko vis rečiau: „Tai – tarsi vaistai, kurie gydo simptomus, bet nepaliečia priežasčių. Todėl mano didžiausias prioritetas yra didinti žmogaus sąmoningumą jo paties atžvilgiu, kad jis imtųsi atsakomybės už savo gyvenimą.“

Ligos kyla iš nesąmoningo noro mirti

Polinkį į priklausomybes ir ligas jis laiko nesąmoningu noru mirti, kurio galima atsikratyti stiprinant žmogaus sąmoningumą – būtent tokia veikla parapsichologas ir užsiima. „Daug kam esu padėjęs atsikratyti priklausomybių nuo alkoholio ir narkotikų. Pats kažkada buvau nuo to priklausomas, todėl gerai žinau, ko reikia imtis žmogui, norinčiam nustoti save naikinti.“ – teigia jis.

M. Driukas pasakoja, kad netradicinėje medicinoje pagalbą gali rasti visi, jei noras pasveikti yra tikras, jei žmogus žino, dėl ko gyvens pasveikęs. Jeigu žmogus nežino, ko nori iš gyvenimo ir savęs, tvarkyti fizinius ir psichinius sutrikimus yra beviltiška, nes išgydžius vieną ligą, žmogus nesąmoningai susikurs kitą.

Paklaustas, kodėl dalis žmonių skeptiškai vertina netradicinę mediciną, M. Driukas atsako, kad žmonių nuomonę iškraipo šarlatanai ir „gydovai“, kurie paviršutiniškai naudojasi praeities medicinos palikimu.

Akimirksniu ištiesina stuburą

Unikalaus gydymo būdo pradininkas Pjotras Elkunovičius dar prieš 26 metus pasuko netradicinės medicinos keliu, nes negalėjo stebėti, kaip tradicinė medicina nuvilia namiškius ir artimus žmones, kuriems medikamentinis gydymas kur kas labiau kenkė, nei padėjo. Vyras ieškojo alternatyvių būdų gydytis ir atrado energetinį gydymą – juk jei trūksta energijos, tai trūksta ir sveikatos. Fizikai tai įvardina kaip kvantinį šuolį, tikintieji – kaip Dievo malonę.

Dvasinio stuburo ištiesinimo seminarus vedantis vyras nieko neslėpdamas procedūras atlieka prieš žiūrovus ir leidžia jiems patiems tapti stebuklo liudininkais – užfiksuota, kad paciento stuburas atsistato per 0,18 sekundės. Šiai metodikai pritaria ir ją propaguoja reiki specialistė Vaiva Vekerotienė: „Pilna konkrečių atvejų, kai žmonės ateina dėl stuburo išvaržų sukeltų skausmų, o po šios procedūros pastebi, kad atsirado vidinė ramybė, susireguliavo virškinimas, geriau mato ir girdi, ir stuburas lankstus.“

Pirmosios traumos – ką tik gimus

Marina Strekalova jau daug metų užsiima transpersonaline ir procesualine psichologija. Tai veiklos sritys, kurios turi kontaktą su pačiais giliausias psichikos sluoksniais, siela, dvasia, žmogaus esybe. Psichologė teigia, kad visų problemų priežastys yra asmenybės traumos, negatyvios mintys ir emocijos, neteisingi sprendimai. Jeigu visa tai būtų pakeista – problemų nebeliktų.
Moteris tiki, kad šios traumos įgyjamos gimimo metu, dėl to ji rengia seminarus, kurių metu susirinkusios moterys iš naujo išgyvena gimimo procesą Gimdymo trauma – tai ne tik fizinės problemos, bet ir emocijos, mintys, įvairūs pojūčiai. Visa tai užsifiksuoja pasąmonėje ir veikia mūsų gyvenimus. Gimdymo traumos pasekmės – ribotos galimybės, tam tikri poelgiai, įpročiai, kurie trukdo gyventi ir atsiskleisti asmenybei.

Leidžia gimti iš naujo

M. Strekalova teigia, kad negalėjimo pastoti priežastis slypi būtent gimimo momente. Tai gali būti mamos nenorėjimas turėti vaikų ir tai gali veikti ir suaugusios moters gyvenimą. „Įsigilinti į tokią traumą be specialių meditacijų yra neįmanoma. Moterims leidžiu išgyventi tai iš naujo ir išlaisvinti vidinius resursus ir galimybes,“ – pasakoja psichologijos mokslų daktarė.

Moteris mano, kad tradicinė ir netradicinė medicinos gali viena su kita bendradarbiauti ir papildyti viena kitą: „Kai reikia gelbėti gyvybę, to geriau už tradicinę mediciną niekas nepadarys. Tačiau yra atvejų, kai tradicinė medicina negali padėti. Pavyzdžiui, diagnozuoti ligą, kol ji dar nepasiekusi fizinio kūno.“ Ji su pagarba žiūri ir į tradicinę mediciną, pačius naujausius jos pasiekimus, bet taip pat ir į netradicinę mediciną.

Liga užsimezga žmogaus auroje

Lina Ramanauskienė gydo žmones nuo depresijos, nelaimingų atsitikimų metu patirto šoko ir kitų dvasinių problemų. Paklausta, kokiomis žiniomis remiasi taikydama savo metodus, moteris pateikia paprastą atsakymą – savo patirtimi. „Pati gyvenime praėjau daug kančių, skausmo, įvairių praradimų, vargų, todėl gerai išmanau priežasties ir pasekmės dėsnius. Dabar galiu patarti įvairiais gyvenimiškais klausimais žmonėms, kurie ieško nuoširdaus patarimo.“

Padėti žmonėms L. Ramanauskienė svajojo nuo pat vaikystės. „Aš pati niekada nesu susidūrusi su ligomis, net nesu gulėjusi ligoninėje. Tiesa, pasitikiu ir šiuolaikine, ir netradicine medicina. Jei žmogus susirgo, tai gydyti reikia ir kūną, ir sielą. Reikia ir vaistų, ir maldos, nes pirmiausia liga užsimezga žmogaus auroje, o tik vėliau persikelia į fizinį kūną.“ – pasakoja moteris.

L. Ramanauskienė su visais dalinasi esminiu receptu, kaip rūpintis savo sveikata – tereikia mylėti kiekvieną žmogų: „Neškite gėrį visiems, atleiskite visiems, džiaukitės savo artimaisiais ir viskuo, kas jus supa. Svarbiausia – jausti širdyse meilę savo Kūrėjui ir visiems žmonėms.

Kiekvienas gali rinktis

O ką apie netradicinę mediciną mano šiuolaikinės medicinos atstovai? Gydytoja akušerė – ginekologė Vaiva Eringytė nei vienos pusės nesmerkia: „Pati atstovauju tradicinę mediciną ir man pačiai ji artimesnė. Tačiau kiekvienas žmogus turi laisvę rinktis, kokiais būdais gydytis, tradiciniais ar netradiciniais, todėl nei vieno iš jų nesmerkiu.“ O farmacininkė Elvyra Navickienė apie netradicinę mediciną atsiliepia teigiamai ir mano, jog abi šios medicinos kryptys gali puikiai viena kitą papildyti ir abi žmonėms yra reikalingos. „Netradicinė medicina tikrai gali būti naudinga ir padėti tiems žmonėms, kurie ja tiki.“ – sako ji.

Taip pat reikia nepamiršti, kad netradicine medicina negalima aklai pasitikėti ir prieš priimant sprendimą gydytis netradiciniu būdu būtina juo plačiau pasidomėti, antraip galima pakenkti savo sveikatai. Rekomenduojama pasidomėti, kaip netradicinės medicinos specialisto taikomi metodai veikia kitus žmones, kokie jų atsiliepimai, kokių rezultatų galima pasiekti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)