Netrukus medikai pastebėjo, kad šios bendrovės implantai sutrūkinėja kelis kartus dažniau nei kitų ir net buvo atvejų, kai implantus nešiojusios moterys mirė dėl organizmo apnuodijimo.

Per dešimtmečius atsirado maždaug trys šimtai tūkstančių blogais implantais besiskundžiančių moterų iš šešiasdešimt penkių šalių. Apie tūkstantį septynis šimtus moterų kartu su šešiais implantų platintojais kreipėsi į teismus.

„Tik pamanykite, blogus implantus įsiuvę medikai tiesiog sakydavo: „Merginos ateikite, blogus pakeisime“,– sakė implantus įsidėjusi Silvina Rodriguez.

Bendrovės įkūrėjas Jean-Claude Masas buvo nuteistas ketveriems metams nelaisvės ir nubaustas septyniasdešimt penkių tūkstančių eurų bauda. Jo bendrovė uždaryta.

Tačiau teisininkų akys nukrypo ir į tarptautinę vokiečių bendrovę „TUV Rheinland“, kuri sertifikuoja įvairius produktus, vertindama jų saugumą. Ketvirtadienį apeliacinis Prancūzijos teismas bendrovę išteisino, nes ši esą laikėsi visų procedūrų, vertino gamybos procesą, o ne medžiagas, kurių tikrą sudėtį implantų bendrovė nuo vertintojų dar ir sumaniai slėpė.

Anksčiau vokiečių bendrovę teismas įpareigojo kiekvienai nukentėjusiai moteriai sumokėti po tris tūkstančius eurų. Iš viso bendrovė išmokėjo beveik šešis milijonus. Formaliai pinigus ji turėtų susigrąžinti, bet teisininkai žurnalistams sakė, kad kol kas neįsivaizduoja, kaip šis procesas turėtų vykti.