3,5 lito už valandą. Tiek dabar kainuoja palikti automobilį mokamoje aikštelėje šalia Nacionalinio vėžio instituto. Įstaigos atstovės spaudai Juventos Sartatavičienės teigimu, tai puikus viešojo intereso gynimo pavyzdys. Po DELFI publikacijų ligonių „apiplėšinėjimo“ problemą kėlė televizijos, visuomeninės organizacijos, Nacionalinis vėžio institutas sulaukė užklausų iš Prezidentūros.

„Auksinę aikštelę“, esančią Santariškių g. 1, netoli Nacionalinio vėžio instituto, administruoja UAB „Senasis sodas“. Susisiekti su bendrovės vadovybe DELFI nepavyko - vadovės mobilusis telefonas išjungtas, darbiniu niekas neatsiliepia.

Kaip priminė J. Sartatavičienė, nuo 2013 m. teisme vyksta Nacionalinio vėžio instituto ginčas dėl sutarties su „Senuoju sodu“ nutraukimo.

Pirmosios instancijos teismas patenkino instituto ieškinį ir sutartį pripažino negaliojančia, tačiau bendrovė jį apskundė. Kol nebus priimtas apeliacinės instancijos teismo sprendimas, aikštele disponuos tik „Senasis sodas“.

„Gera žinia yra ta, kad pacientai gali naudotis mūsų lėšomis įrengta nemokama aikštele prie Nacionalinio vėžio instituto, tik gal ne visi žino, kur ji yra. Pravažiavus Santariškių žiedą reikia sukti į patį pirmą įvažiavimą dešinėn“, – sakė J. Sartatavičienė.

Privalo įleisti

DELFI komentatoriai piktinosi, kad Santariškėse prie ligoninių pastatyti „šlagbaumai“ neleidžia prie pat privežti ligonių, net ir silpniausius tenka lydėti palyginti ilgą atstumą iki įėjimo.

Santariškių medicinos įstaigų asociacijos administratoriaus Aurimo Jaskonio teigimu, norint privežti žmogų prie ligoninės priėmimo skyriaus arba poliklinikos, vairuotojui pakanka išlipti iš automobilio, nueiti iki apsaugos būdelės ir pasakyti, kad reikia privežti ligonį.

„Tokiu atveju automobilį turi įleisti“, - DELFI sakė A. Jaskonis, kaip pavyzdį paminėdamas naująjį korpusą Santariškėse, kur teikiamos akušerijos paslaugos. Į jį, pašnekovo žodžiais, visada įleidžiamos gimdyves atvežusios mašinos, nors ne visada jas galima ilgesniam laikui palikti prie pat pastato.

Sunku orientuotis

A. Jaskonio žodžiais, ypač svarbu užtikrinti socialiai pažeidžiamiausių žmonių interesus, kad prie pastatų lengvai galėtų privažiuoti neįgalūs asmenys, o taip pat, kad visiems būtų prieinama laikino sustojimo galimybė. „Iš „bėdos“ kol kas leidžiama tik privažiuoti ir išvažiuoti“, - pripažino Santariškių medicinos įstaigų asociacijos administratorius.

Pasak jo, dabartinė automobilių statymo struktūra Santariškių medicinos miestelyje nefunkcionuoja šiuolaikiškai, nes kompleksas statytas 1964 metais, kai automobilis buvo prabanga. Automobiliai statomi neleistinose vietose, sudarydami sunkumus laiku greitosios pagalbos automobiliams patekti į gydymo įstaigas. Gydymo įstaigos neturi galimybių informuoti atvykusiųjų, kur yra laisvų vietų, kaip įvažiuoti į konkrečias gydymo įstaigas ir pan. Šituos klausimus taip pat tikimasi išspręsti statant naujas, šiuolaikinius reikalavimus atitinkančias automobilių stovėjimo aikšteles, kurios investuotojo konkursas šiuo metu vyksta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (121)