Auditas nustatė, kad gydytoja padarė pažeidimų pildydama dokumentus. Mirusio paauglio tėvai įsitikinę – audito išvados – neobjektyvios.

Gimnazisto tėvai kreipėsi į Medicinos auditą, klausdami, ar Vilniaus Centro poliklinikos medikai padarė viską, kad klastinga liga būtų diagnozuota laiku.

Auditas nustatė, kad paauglį namuose apžiūrėjusi Centro poliklinikos gydytoja padarė pažeidimų. Į berniuko namus ji atvyko vietoj kito gydytojo. Per apsilankymą neužpildė paciento medicinos kortelės, o ją užpildžiusi kitą dieną nenurodė nusiskundimų ir neišsamiai aprašė būklę. Gydytoja neįvertino vaikino širdies ir kraujagyslių būklės, kraujo spaudimo, širdies susitraukimo ir kvėpavimo dažnių.

Tačiau, anot preliminarių audito išvadų, iki atsirandant bėrimams, gydytoja negalėjo įtarti, kad paaugliui - meningokoko infekcija.

Tačiau mirusio gimnazisto tėvai abejoja audito objektyvumu. Jų nuomone, medicinos auditas neatsakė nė į vieną jų klausimą.

„Kelia tam tikrų klausimų auditas, kai yra vertinama ir ekspertuojama gydytojo konsultanto įrašas ligos istorijoje, kuris padarytas jau po vaiko mirties, - LNK sakė berniuko tėvas Audrius Penkauskas. - Aš nežinau, kiek jis gali būti objektyvus. Jūs patys suprantat, kad kai gydytojas sužino ryte, kad jau baigėsi mirtimi atvejis, jinai užpildo kortelę atitinkamai, o ne taip, kaip jinai matė tą situaciją“.

Savo ruožtu Medicinos audito inspekcija gydytojos kompetencija neabejoja. Už vidaus taisyklių nesilaikymą ji siūlys gydytojos darbą įvertinti poliklinikos vadovams.

Mirusio paauglio tėvai galimybę bylinėtis dėl žalos atlyginimo svarstys gavę galutines audito išvadas