Mokslininkų atliktas tyrimas parodė, kad 24 metų sulaukę žmonės jau daug dažniau kenčia nuo galvos skausmų ir migrenos, sulaukę 33 metų – nugaros skausmų, o sulaukus 39 metų pasimato pirmieji žili plaukai.

32 metų sulaukę žmonės jau jaučia, kad čiurnos silpnėja, o sulaukusieji 37 metų ima dažniau skųstis keliais, rodo 2000 žmonių apklausos rezultatai. Jie taip pat atskleidė, kad karščio bangos daugelį moterų ima kankinti nesulaukus penkiasdešimties, o vidutinis statistinis žmogus artrito simptomus ima jausti perkopęs 40 metų ribą.

Be to, kas penktas jaunystėje sportavęs žmogus vyresniame amžiuje pradeda susidurti su problemomis, kurių sveikatai sukėlė sporto traumos.

„Sendami mes neišvengiamai turime daugiau sveikatos problemų, nes jaunas organizmas yra atsparesnis ir greičiau atsigauna, – sakė apklaususios „Healthspan“ vitaminus gaminančios kompanijos atstovas. – Mūsų apklausa parodė, kad sulaukę trisdešimties žmonės ima dažniau jausti sąnarių skausmus, galvos skausmus ir turi virškinimo problemų. Net ir tie, kas jaunystėje daug sportavo, susiduria su čiurnų, kelių ir nugaros problemomis.“

Du trečdaliai apklaustų vyresnių nei 30 metų žmonių sakė jaučiantys, kad sveikata prastėja. Tačiau keturi iš dešimties mano, kad sensta geriau nei jų tėvai, o 60 proc. apklaustųjų sakė, kad sendami labiau rūpinasi savo sveikata.

Apklausa parodė, kad labiausiai žmonės nerimauja dėl širdies ligų, atminties problemų ir didelio streso lygio. Keturi iš dešimties suaugusiųjų mano, kad geriausia jų sveikata buvo tuomet, kai jiems buvo dvidešimt metų, o ketvirtadalis mano, jog sveikatos piktas buvo sulaukus trisdešimties.

Trys iš dešimties žmonių taip pat sakė, kad jaučia jaunesniame amžiuje gyvento gyvenimo pasekmes. Jų teigimu, labiausiai sveikatą paveikė prasta mityba, fizinio aktyvumo stoka, per didelis alkoholio kiekis ir miego trūkumas.

Daugelis pripažįsta, kad rūkymas ir piktnaudžiavimas saulės voniomis kenkia, tačiau dauguma vis tiek neatsisako šių žalingų įpročių.

Kas dešimtas apklaustasis dėl prastos savijautos kaltinos pamaininį darbą, o ketvirtadalis – itin didelis darbe patiriamo streso lygis.

Tyrimas taip pat parodė, kad vidutinis statistinis žmogus per metus serga tris kartus, tačiau nesikreipia į gydytoją.

Nors apklausa atskleidė, kad dauguma žmonių kasdien vartoja vitaminus, kas trečias sakė negalintis tiksliai pasakyti, kokių papildų jam reikia. O trečdalis žmonių sakė, kad namie turi įvairių papildų, kurie nevartojami svoti metus ar daugiau.

Daugiau nei pusė žmonių sakė pamirštanyis gerti vitaminus ar papildus.

Tokia apklausa buvo atlikta naujos asmeninio vitaminų ir papildų parinkimo paslaugos „Uniquely You“ pristatymo proga.

„Labai svarbu atsiminti, kad tai, kas tinka kenčiantiems sąnarių skausmus, netiks turintiems virškinimo problemų. Visiems tinkantis vienas modelis nebeveikia, – sakė mitybos specialistas Robas Hobsonas. – Žmonės nori asmeninio požiūrio į mitybą, ir du trečdaliai apklaustų žmonių sakė norį, kad būtų parinkti asmeniškai jiems tinkantys papildai.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)