Reprezentatyvus tyrimas atskleidė, jog net 65 proc. respondentų pastaruosius 3 mėnesius vaistus pirko „Camelia“ vaistinėse, 63 proc. „Eurovaistinėje“, 19 proc. – „Gintarinėje vaistinėje. Tyrimo analizė parodė, gyventojai dažniausiai renkasi tą vaistinę, kurią sieja su mažomis vaistų kainomis ir profesionaliomis konsultacijomis, rašoma pranešime spaudai.

Renkasi pagal mažiausias kainas

Tyrimo rezultatai rodo, kad stipriausią sąsają su mažiausiomis kainomis išlaiko „Camelia“ vaistinė – 44 proc. apklaustųjų manymu, būtent šioje vaistinėje yra mažiausios kainos. Palyginus su 2014 m. atliktu analogišku tyrimu, taip manančių per 2 metus padaugėjo 8 proc. punktais. 26 proc. respondentų manymu, mažiausios kainos yra kitame vaistinių tinkle.

Gyventojai rekomenduoja vaistines vienas kitam

Gyventojų apklausos duomenimis, „Camelia“ užima pirmąją vietą rinkoje ir pagal klientų pasitenkinimo rodiklius. Penkių balų vertinimo sistemoje už teikiamas paslaugas „Camelia“ skirtas aukščiausias įvertinimas iš visų vaistinių tinklų – 4,47 balo. Net 92 proc. klientų rekomenduotų vaistinę „Camelia“ kitiems – tai irgi pirmas rezultatas iš visų vaistinių tinklų.

Lyginant su 2015 m. rugsėju, padaugėjo manančių, kad profesionaliausiai konsultuojama „Camelia“ vaistinėje (nuo 20 proc. iki 27 proc.), o 39 proc. respondentų teigimu, visose vaistinėse konsultuojama profesionaliai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)