„Mes manome, kad iš pirmo žvilgsnio nepastebimi sutrikimai ankstyvojoje smegenų vystymosi stadijoje nulemia žmogaus polinkį į anoreksiją. Remiantis tuo, būtina patikrinti, ar smegenyse nėra ir kitų psichinių sutrikimų žymenų“, - teigia psichologas Ianas Framptonas iš Ekseterio universiteto Anglijoje.

Šiam tyrimui vadovavo profesorius Brianas Laskas iš Greit Ormond Stryto vaikų ligoninės, kuris specializuojasi mirtinai pavojingų mitybos sutrikimų srityje. Kartu su kolegomis jis panaudojo naujausią skenavimo aparatūrą, kuri leido nustatyti, kad sutrikusi anoreksija sergančių asmenų smegenų srities, vadinamos sala, veikla. Ši smegenų zona kontroliuoja mitybą, nerimastingumą bei kūno suvokimą.

Atsižvelgiant į tai, kad net priaugus svorio smegenų salos veikla neatsistato, vadinasi, ši anomalija išsivysto dar prieš prasidedant ligai. Profesorius B. Laskas tvirtina, kad šis atradimas leis sukurti gydymą, kuris padės atsikratyti anoreksijos visiems laikams. Dabar iki 40 procentų anksčiau anoreksija sirgusių žmonių per metus atkrenta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)