Liang Siudžen iš Kinijos pietvakarinės Sičuano provincijos gydytojams pasakojo, kad darinys ant kaktos pradėjo augti prieš dvejus metus ir vis dar auga. Moteris sakė, kad maždaug prieš aštuonerius metus jai ant kaktos buvo juodas apgamas, kuris pradėjo niežėti. Moters šeimyniškiai ėmė jį tepti vietiniu augaliniu preparatu. Kadangi nebuvo jokio šalutinio poveikio, moteris ir toliau naudojo tą priemonę.

Tačiau prieš dvejus metus apgamas atsivėrė ir iš jo ėmė augti nedidelis ragas. Iš pradžių jis buvo mažojo rankos piršto storio ir maždaug pustrečio centimetro ilgio.

Senolė su ragu

„Mes nuvykome į ligoninę, ir gydytojai negalėjo nustatyti, kas tai yra, – pasakojo L. Siudžen sūnus. – Mano mama nemėgsta lankytis ligoninėse, nes mano, kad ten nuvykusi nebegrįš namo.“

Kadangi darinys, rodės, nebeaugo, todėl moters šeima į medikus daugiau nebesikreipė. Tačiau šiais metais motinai išsitrinkti plaukus padėjęs L. Siudžen sūnus netyčia ragą „nulaužė“ ir jo vietoje labai greitai išaugo naujas ragas ir ėmė dar greičiau augti.

Per šešis mėnesius ragas išaugo iki 12,7 cm ilgio ir dabar yra maždaug 5cm skersmens. Savo formą jis primena gyvūno ragą. Oda aplink jį yra paraudusi ir kartais kraujuoja.

„Dabar jis skauda. Kartais taip skauda, kad naktį pabundu“, – apie savo būklę pasakojo L. Siudžen.
Medikai mano, kad šis darinys yra odos ragas. Jis gali būti pašalintas chirurginiu būdu, jeigu paciento būklė leidžia tai padaryti. Tačiau dėl to, kad šiuo konkrečiu atveju darinys auga taip greitai, medikai nerimauja, kad tai gali būti vėžinis darinys.

L. Siudžen sūnus tikisi įkalbėti savo motina gydytis.

Verta paminėti, kad tai ne pirmas toks atvejis Kinijoje. Anksčiau jau buvo užfiksuoti mažiausiai du panašūs atvejai, kuomet moterims augo ragas ant kaktos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (116)