Jie pripildys jėgų bei suteiks ištvermės. Receptai – paprasti, todėl šiuos užkandžius galima pagaminti net darbo ar poilsiavietės virtuvėlėje.

1. OBUOLYS SU RIEŠUTŲ SVIESTU

Pasistenkite visada darbovietės šaldytuve laikyti stiklainį su riešutų sviestu, o išeidami iš namų į rankinę ar kišenę įsimesti obuolį. Apėmus vidurdienio tinguliui supjaustykite obuolį skiltelėmis ir užtepkite ant jų šiek tiek riešutų sviesto. Šiame užkandyje slypintys proteinai suteiks tau daug energijos, o natūralūs obuolyje esantys cukrūs lėtins virškinimo procesą taip užtikrindami nuolatinę energijos gavybą.

2. MIŠINIAI

Esama daug tokių mišinių rūšių. Jų poveikis organizmui priklauso nuo jų turinio – šokoladiniai traškučiai, jogurtu aplietos razinos ir t.t.

3. JOGURTAS IR DRIBSNIAI

Jogurtas su šiek tiek avižinių dribsnių – štai magiškas angliavandenių ir proteinų užtaisas, padėsiantis Jums susigrąžinti jėgas. Stenkitės rinktis pilno grūdo dribsnius – juose gausu ląstelienos ir mažai cukraus. Kalbant apie jogurtą, ieškokite neriebių produktų, vienos porcijos (250 g.) sudėtyje turinčių mažiau nei 20 g. cukraus. Jei siekiate maitintis sveikai, tačiau negalite gyventi be saldėsių, galite vartoti ir natūralų jogrutą, paskanindami jį trupučiu medaus ar kitu natūraliu saldikliu.

4. EDAMAMĖS

Šios žaliosios sojų pupelės prisotintos triptofano aminorūgšties. Jos lengvai tilps Jūsų kišenėje ar rankinėje ir užtikrins sotumo jausmą.

5. KUKURŪZŲ SPRAGĖSIAI

Pamirškite sviestą, druską ir aliejų – be riebalų spraginami kukurūzai praturtins Jūsų organizmą angliavandeniais. Jie palaiko stabilų kraujyje esančių cukrų kiekį ir yra gerokai sveikesni nei bulvių traškučiai, krekeriai ar sausainiai. Tokius be sviesto spragintus kukurūzus galite pasidaryti ir namie – paprasčiausiai sudėkite džiovintus kukurūzus į popierinį maišelį ir keletą minučių pakaitinkite mikrobangų krosnelėje. Taip paruoštą užkandį galite pagardinti natūraliomis žolelėmis ar kitais norimais prieskoniais.

6. DARŽOVĖS IR HUMUSAS

Ši ląstelienos ir gerųjų riebalų kombinacija suteiks Jums energijos bei žvalumo iki pat vėlyvos popietės. Humusas, nors ir sveikas, tačiau turi daug kalorijų, tad stenkitės apsiriboti ketvirčiu porcijos. Rinkitės sultingas daržoves, pavyzdžiui agurkus, ridikus, pomidorus, paprikas – jos padės kūnui palaikyti skysčių balansą.

7. KIETAI VIRTI KIAUŠINIAI

Kiaušinyje slypi magiškas proteinų, riebalų ir amino rūgščių balansas. Žinoma, darbo vietoje kiaušinį išsivirti gan sudėtinga, tačiau galite pasistengti tai padaryti namie ir vėliau džiaugtis darbo metu neišsenkančia energija.

8. JUODASIS ŠOKOLADAS

Norisi deserto? Juodojo šokolado gabalėlis prisotintas termobromino – į kofeiną savo poveikiu panašios cheminės medžiagos. Neįmanoma sugalvoti kito būdo, kuris vienu metu būtų toks skanus ir suteiktų tiek energijos!