Jei svajojate apie plokščią pilvą ir norite įveikti meteorizmą, siūlome vartoti daugiau šių maistingų produktų:

Kokosų piene daug kalio, o šis mineralas ir elektrolitas padeda įveikti meteorizmą, nes iš organizmo išplauna natrį, nuo kurio kaupiasi dujos. Rinkitės natūralų kokoso pieną, be pridėto cukraus ar kitų saldiklių.

Šiame tropiniame vaisiuje yra papaino – enzimo, kuris padeda nuo meteorizmo, nes virškinamajame trakte ir žarnyne skaido baltymus bei gerina virškinimą. Be to, papajose daug stiprių antioksidantų, kurie slopina uždegimą, ir ląstelienos, kuri gerina virškinimo sistemos būklę.

Šios daržovės turi priešuždegiminių savybių, jose daug antioksidantų. Smidrai varo šlapimą, tad padeda iš organizmo pašalinti skysčių perteklių, nuo kurio jaučiamės nemaloniai apsunkę. Smidrus virkite – taip sustiprės jų antioksidacinės (tuo pačiu ir priešvėžinės) savybės.

Ananasuose daug kalio ir enzimo bromelaino, kuris padeda skaidyti baltymus. Daugiausia bromelaino yra vaisiaus kamiene (kuris nėra toks skanus kaip geltonas minkštimas, bet labai maistingas).

Ši populiari daržovė, kurioje yra daug vandens, padeda ne tik nuo akių paburkimo, bet ir mažina pilvo pūtimą. Agurkai daro stebuklus, kai reikia atsikratyti paburkimo ir vandens susilaikymo organizme. Be to, juose daug vitamino C, silicio (kaulus stiprinančio mineralo), o jų žievelėje yra kavos rūgšties, kuri turi priešuždegiminių savybių. Užkandžiaukite pjaustytais agurkais arba pasigaminkite iš jų tirštąjį kokteilį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)