Visgi, kai kurių mitų net ir geriausias pasaulyje lytinis švietimas negali panaikinti. Pateikiame penkis labai guvius mitus apie seksą, kuriais vis dar tikima.

1. Orgazmas moteriai padeda tapti nėščia. Šie žodžiai kaip faktas kartojami ir ne viename lietuviškame forume ar „Facebook“ grupėje. Kartais netgi teigiama, kad orgazmas apvaisinimui yra tiesiog būtinas. Visgi, medikai su tuo nesutinka, vadindami tai tiesiog senoviniu mitu, kuris kažkaip atkeliavo iki šių dienų. Australijoje
ir Suomijoje atliktas mokslinis tyrimas atskleidė, kad ryšio tarp moters orgazmo ir didesnės apvaisinimo tikimybės paprasčiausiai nėra.

2. Šokoladas ir austrės užveda meilei. Ar esate girdėję, kad austrės ir šokoladas veikia kaip stiprus afrodiziakas? Ar tuo tikite? Mokslininkai neturi jokių įrodymų, kad taip tikrai galėtų būti. Tiesa, jei labai norima, ryšį galima surasti. Austrėse yra daug cinko, kuris reikalingas kokybiškai spermai. Tuo tarpu šokoladas iš tikrųjų gali pakelti nuotaiką, o tuomet gal atsiras ir noras... Žodžiu, reikia labai ištemptų interpretacijų, kad ryšį tarp austrių, šokolado ir sekso pavyktų surasti. Kita vertus, mokslininkai sako, kad placebo efektas gali šiuo atveju ir padėti.

3. Seksas degina kalorijas. Nežinia, kodėl šis mitas taip dažnai kartojamas, bet žmonės juo vis dar tiki. Mokslininkai skaičiuoja, kad per sekso pusvalandį teoriškai galima sudeginti 85-150 kalorijų. Bėgiodami sudeginsite kur kas daugiau kalorijų - net energingai eidami galite sudeginti 90-200 kalorijų per pusvalandį. Plius, mokslininkai pastebi, kad vidutinė sueities trukmė yra arčiau penkių minučių nei 30.

Kita vertus, seksas vis tiek yra gera mankšta, gerinanti širdies sveikatą.

4. Moterys ir vyrai seksualinio aktyvumo viršūnę pasiekia skirtingu metu. Manoma, kad testosterono ir estrogeno lygiai yra tiesiogiai susiję su seksualiniu pajėgumu. Mokslininkai teigia, kad vyrai aukščiausią testosterono lygį turi sulaukę maždaug 18 metų, o moterys pasiekia estrogeno lygio viršūnę maždaug trečiojo savo gyvenimo dešimtmečio viduryje. Tai reiškia, kad seksualinės viršūnės prasilenkia, taip? Ne visai. Lytinių santykių dažnumo viršūnę vyrai ir moterys pasiekia kartu, nepaisant jų hormonų pusiausvyros.

5. Kojinės sekso metu yra nepageidaujamos. Iš kojinių dėvėjimo sekso metu juokiamasi jau seniai. Teigiama, kad kojinės atstumia ir atrodo keistai. Nyderlanduose atliktas tyrimas parodė, kad šaltos pėdos atbaido kur kas labiau - kojinės netgi padeda atsipalaiduoti ir lengviau pasiekti orgazmą.

Tiek seksualinių mitų šįkart. Įvairūs tyrimai šia tema atliekami nuolat, todėl galima numanyti, kad bus sudaužyta dar ne viena iki šių laikų išlikusi keista nuostata. Svarbu netikėti iš lūpų į lūpas sklindančiais mitais, jei jie neturi tvirto pagrindo.