Jų paprašė tris kartus per savaitę po 40 sekundžių važinėti dviračiu. Po šešių savaičių buvo užfiksuota, kad insulino veikla pagerėjo 28 proc.

Teigiamas treniruočių poveikis cukraus lygiui įrodytas jau seniai, tačiau dėl šiuolaikinio gyvenimo ritmo toli gražu ne visi gali skirti laiką treniruotėms.
Specialistų vertinimu, 66 proc. žmonių nesportuoja po pusvalandį penkias dienas per savaitę, kaip rekomenduoja gydytojai. Naujausio tyrimo vadovas dr. Nielsas Vollaardas konstatuoja: raumenyse yra cukraus atsargų – glikogeno. Jį organizmas naudoja treniruočių metu. Kad papildytų atsargas po treniruočių, raumenys ima cukrų iš kraujo.

Neaktyvių žmonių raumenys to nedaro, todėl gresia jautrumo insulinui sumažėjimas, padidėja cukraus koncentracija kraujyje ir galiausiai žmogus gali susirgti II tipo diabetu. Tai pakeisti gali neilgos, bet intensyvios treniruotės. Pavyzdžiui, 20 sekundžių intensyviai sportuojant įmanoma išskaidyti tiek pat glikogeno, kiek išskaidoma per valandą vidutinio intensyvumo treniruotės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)