Kaip rašo DELFI.ee, dažnai tokie susirgimai atrodo neįprasti, mįslingi. Žmogus gali atrodyti kuo sveikiausias, tačiau nebepabusti iš miego. Tokios pavojingos ligos yra melanoma, osteoporozė, insultas ir silpnaprotystė.

Melanoma, arba odos vėžys, diagnozuojama 50 m. ir vyresniems žmonėms, bet ja gali susirgti ir 20–30 m. žmonės, tokie atvejai nėra reti. Jei nenorite susirgti melanoma, atsargiau deginkitės saulėje ir nevaikščiokite į soliariumus.

Insultas gali ištikti ir 20 ar 30 metų, nors įprastai ištinka vyresnius nei 65 m. žmones. Insulto grėsmė didesnė rūkantiems, hipertonikams, diabetikams, turintiems antsvorio ir tiems, kuriems padidėjęs cholesterino lygis.

Osteoporozę kai kas ima jausti jau sulaukę 50 m. Norint apsisaugoti nuo osteoporozės, reikia profilaktiškai gerti kalcį ir vitaminą D, sportuoti, kad sutvirtėtų raumenys bei skeletas, nepiktnaudžiauti alkoholiu, nerūkyti.

Senatvinė silpnaprotystė jau 40-ies, deja, visiškai realu. Amerikiečių psichiatrai tvirtina, kad viena iš labiausiai paplitusių jos formų – Alzheimerio liga žmogus gali susirgti jau būdamas 40–50 metų. Kad taip neatsitiktų, reikia lavinti protą – mokytis kalbų, mokytis groti, spręsti kryžiažodžius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)