Kai teigia dermatologė iš Niujorko Patricia Wexler, sparčiai sensta ne tik veidas, bet ir dar keturios kūno dalys – krūtinė, lūpos, rankos ir kaklas. Keisčiausia, kad net ir labai kova su senėjimu suinteresuoti žmonės šį faktą pamiršta ir šias kūno dalis paprasčiausiai ignoruoja. Pakeisti požiūrį niekada ne vėlu, rašo „Yahoo Health“.

Krūtinės sritis

Pirma mintis, paprašius pateikti senstančios odos pavyzdį, greičiausiai būtų raukšlės po akimis ar gilios vagos kaktoje. Raukšlėjasi ir krūtinės oda, kuri ne mažiau jautri ir plona nei veido, tad jai taip pat būtina ypatinga priežiūra ir apsauga (kad ir nuo saulės). Svarbu krūtinės sritį visus metus (net ir žiemą) tepti apsauginiu kremu nuo saulės su ne mažesne nei SPF 45 apsauga. Anot dermatologės, krūtinės odą būtina tepti senėjimą stabdančiais ir drėkinančiais kremais.

Lūpos ir lūpų sritis

Jeigu jau pradėjote pastebėti nedidelių vertikalių raukšlelių virš viršutinės lūpos, pats metas susirūpinti. Jeigu rūkote, kas kartą, į burną dėdami cigaretę, naikinate kolageną. Gilioms raukšlėms tampant ryškesnėms už pačias lūpas, pats metas, anot specialistės, ieškoti tinkamų priemonių.

Rankos

Žmogaus rankoms tenka daugybė iššūkių, nuolat juntamas neigiamas aplinkos poveikis, tad nieko keisto, kad rankų oda pradeda raukšlėtis. Mažiausia, ką galite padaryti, tai palepinti rankas riebiu maitinančiu rankų kremu.

Pagurklis

Pagurklio problema gali būti aktuali bet kuriame amžiuje. Atrodo, kad nemalonūs pokyčiai įvyksta per naktį. Specialistai sako, kad gali padėti tiek kolageno gamybą skatinančios kosmetikos priemonės, tiek specialūs pratimai ir mankšta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)