Taip jau sutampa, kad balandžio 7-ąją visame pasaulyje minima Pasaulinė sveikatos diena. Tam, kad nepristigtumėte energijos ir ryžto – pateikiame specialiai šiai dienai skirtus nesudėtingus receptus: pusryčiams, pietums ir vakarienei, rašoma pranešime spaudai.

Gaivūs pusryčiai aktyvios dienos pradžiai

„Vienas skaniausių ir maistingiausių pusryčių produktų – avižiniai dribsniai, o iš jų, galima gaminti ne vien tik karštą košę” – pastebi prekybos tinklo „IKI“ kulinarijos centro vadovė Aistė Rasmussen. Ji rekomenduoja 3 didelius šaukštus dribsnių užpilti šaukšteliu skysto medaus, šlakeliu obuolių acto ir trimis dideliais šaukštais atvėsinto virinto vandens. Produktus palikti susigulėti. Po valandos į juos įtarkuoti obuolį, suteiksiantį pusryčiams gaivos, o jums – budrumo dienos pradžiai.

„Nepamirškite, kad gaminimas – tai kūryba, todėl pasitelkite fantaziją ir nebijokite dribsnius paįvairinti džiovintomis spanguolėmis, razinomis ar smulkintais graikiniais riešutais” – priduria maisto ekspertė.

Maistingi pietūs darbštiesiems

Vidurdienis neretai asocijuojasi su daugybe nebaigtų darbų, todėl maistingi pietūs – tiesiog nepakeičiami. Prekybos tinklo maisto ekspertė siūlo prisiminti pietvakarių Azijoje itin pamėgtus avinžirnius:

„Gaminant patiekalus su avinžirniais svarbu nepamiršti, jog juos reikia ilgai mirkyti vandenyje, bent 4 valandas, o geriausiai – per naktį. Avinžirnių patiekalų – gausybė, pradedant gėrimais, desertais ir baigiant humusu. Viena iš priežasčių – didelė maistinė vertė bei sotumo jausmas neapsunkinant organizmo. Paprastas, bet valgiaraštį nuspalvinantis receptas: susmulkinę papriką, porą, išspaudę česnako skilteles, viską pakepinkite alyvuogių aliejuje, tada į keptuvę įberkite jau išvirtus avinžirnius. Apibarstykite viską čili prieskoniais, apšlakstykite sojų padažu ir dar pakepkit porą minučių. Galiausiai viską sumaišykite su gausiu kiekiu šviežių špinatu“ – pataria „IKI“ kulinarijos centro vadovė.

Greita vakarienė maloniam vakarui

Vakaras – tai metas, kai jau norime daugiau atsipalaiduoti ir susitelkti ties maloniu bendravimu su artimaisiais. Šiame peizaže puikiai tinka gardi ir greitai paruošiama lašiša. A. Rasmussen siūlo lengvą receptą: „lašišos file išdėstykite folija padengtoje skardoje ir aptepkite mišiniu iš dviejų šaukštų garstyčių, smulkintų petražolių, šaukšto lieso majonezo ir dviejų šaukštų klevų sirupo. Skardą pašaukite į įkaitintą (2000C) orkaitę ir kepkite 10-12min. Ištraukus dar apibarstykite šviežiomis pjaustytomis petražolėmis. Rekomenduoju patiekti su garuose troškintomis daržovėmis, tokiomis kaip brokoliai, morkos bei šparagai“.

Maisto ekspertė taip pat primena, kad lašišoje gausu įvairių mikroelementų, o ypač – naudingųjų amino riebalų rūgščių, tai naudinga mitybos dalis vaikams, sportuojantiems ar tiesiog mėgstantiems sveiką gyvenimo būdą bei skanų maistą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)