Na o tyrimai rodo, kad valgant juodojo šokolado kasdien ilgesnį laiką, yra naudos grožiui ir sveikatai, rašo yahoo.com.

Knygos „Valgykit šokoladą ir lieknėkit“ autorius Willas Cloweris pabrėžia, kad reikia valgyti juodąjį šokoladą, kuriame yra mažiausiai 70 proc. kakavos. Jis vadina juodąjį šokoladą skaniu vitaminu.
Taigi kuo naudingas juodasis šokoladas?

Gražesnė oda

Šokolade gausu antioksidantų, todėl darosi lygesnė, neišsausėja, ne taip greitai nudega saulėje, rodo tyrimai. Vienas tyrimas parodė, kad tris mėnesius kasdien valgant kakavos, oda praranda 25 proc. mažiau drėgmės. Džiugi žinia turintiems sausą odą. Na o britų tyrėjai dviem moterų grupėms tris mėnesius skyrė juodojo arba pieninio šokolado. Po šio laikotarpio paaiškėjo, kad juodojo šokolado valgiusių moterų oda pasidarė dviguba atsparesnė ultravioletinių spindulių poveikiui, o valgiusioms pieninį šokoladą moterims tokio poveikio nebuvo.

Kakavos pupelės pagerina kraujotaką į mažas kraujagysles viršutiniame odos sluoksnyje, tos kraujagyslės saugo odą nuo dehidratacijos ir nudegimų.

Sveikesni dantys

Dantims kenkia cukrus, o kakavos pupelės saugo dantis. Kakavos pupelėse yra antibakterinių komponentų, kurie stabdo dantų akmenų formavimąsi, sukuria nepalankia terpę dantų ėduonį sukeliančioms bakterijoms. Su Indijos vaikais atliktas tyrimas parodė, kad keturias dienas nevalius dantų, o paskui juos paskalavus dantų skalavimo skysčiu su kakava, žuvo 21 proc. bakterijų.

Mažėja noras užkandžiauti

Kakavos pupelėse gausų ląstelienos ir baltymų. Šaukšte kakavos miltelių yra 4 g ląstelienos ir 1 g baltymų. Dar vienas įdomus faktas – olandų tyrėjai teigia, kad pauosčius juodojo šokolado su 85 proc. kakava apetitas sumažėja perpus. Pasirodo, juodojo šokolado kvapas stimuliuoja už sotumą jausmą atsakingo hormono grelino gamybą. Šis poveikis trunka maždaug valandą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)