Mitybos specialistė iš NutriCentre.com Liana Bonadio teigia: „Vaisiai – puikus pasirinkimas, kai norisi užkąsti, tačiau nenorite pakenkti savo figūrai. Svarbiausia nepadauginti tų, kuriuose gausu cukraus“.

„Vaisiuose yra natūralaus cukraus, tačiau, valgant juos, o ne renkantis sultis ar tirštą kokteilį, kartu gaunate ir daug ląstelienos, kuri padeda lėčiau įsisavinti cukrų, todėl toks variantas žymiai sveikesnis“, – sako specialistė.

Vaisiai puikiai pakeičia figūrai kenkiančius užkandžius užklupus alkio priepuoliui, tačiau svarbu nepadauginti ir apsiriboti dviem porcijomis per dieną. Norėdami dar labiau sulėtinti cukraus įsisavinimą, dietą papildykite sveikais baltymais – riešutais ar sėklomis. Nepamirškite ir gerųjų riebalų.

Avokadai ne tik spartina medžiagų apykaitą, bet ir skatina testosterono gamybą. Minėtasis hormonas atsakingas už kovą su antsvoriu tiek kalbant apie vyrus, tiek apie moteris.

Kriaušėse gausu ląstelienos, suteikiančios sotumo jausmą. Tik jokiais būdais nenulupkite odelės – joje daugiausia vitaminų.

Mėlynėse gausu antioksidantų, kurie padeda iš organizmo pašalinti toksinus, kurie ir skatina papildomų kilogramų kaupimąsi.

Obuoliuose gausu ląstelienos, kuri skatina medžiagų apykaitą ir padeda ilgiau neperalkti.

Bananai – daug ląstelienos turintis gardus užkandis, mažinantis potraukį nesveikiems kaloringiems produktams. Pusryčiams suvalgykite bananą ir padėsite savo imuninei sistemai.

Džiovinti vaisiai padeda deginti riebalus, juose gausu maistingų medžiagų. Be to, džiovinti vaisiai mažina cholesterolio kiekį ir padeda sveikai lieknėti. Svarbus patarimams mėgstantiems džiovintus vaisius: prieš valgydami, pamirkykite vaisius vandenyje. Jie išbrinks, todėl suvalgysite mažiau ir greičiau pajusite sotumo jausmą.

Kokosai suteikia sotumo jausmą, padeda išvengti alkio priepuolių. Be to, net 30 proc. paspartina medžiagų apykaitą.

Citrinos valo kepenis. Rytais tiesiog būtina išgerti stiklinę vandens, pagardintos citrinų sultimis.

Greipfrutuose gausu vandens, todėl jie puikiai suteikia sotumo jausmą. Be to, juose labai mažai kalorijų.

Granatuose labai daug antioksidantų, kurie padeda iš organizmo pašalinti toksinus. Be to, granatai mažina apetitą, tad padeda lieknėti.

Apelsinai ne tik veiksmingai degina kalorijas, bet ir padeda organizmą aprūpinti reikiamais skysčiais.

Papajose gausu enzimo papaino, kuris skatina virškinimą ir neleidžia kauptis riebalams.

Melionai suteikia sotumo jausmą. Indelyje melionų – vos 60 kalorijų, tačiau toks kiekis šio vaisiaus ilgam suteikia sotumo jausmą.

Pomidoruose gausu vitamino C ir likopeno, kuris skatina kartinino gamybą. Kartininas – amino rūgštis, spartinanti riebalų deginimo procesą.

Persikai – tiesiog idealus pasirinkimas lieknėjantiems. Juose gausu antioksidantų ir mažai kalorijų.

Rytais specialistai pataria valgyti vaisius, kuriuose gausu ląstelienos. Šiam tikslui puikiai tinka obuoliai ir kriaušės. Vos vienas toks vaisius ir jau pasijusite sotesni. Be to, juose gausu vitaminų ir mineralinių medžiagų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)