1. Plaukai ant nugaros
Sulaukęs maždaug dvidešimties, kiekvienas vyras susiduria su ta pačia problema – ant nugaros atsiranda plaukai. Vieniems jų atsiranda vienas kitas, kitiems – kuokštais. Vargu, ar plaukuota nugara patiks jūsų antrajai pusei, todėl pats geriausias sprendimas šiuo atveju – visus ant nugaros augančius plaukus visam laikui pašalinti lazerinės depiliacijos metodu. Pigesni, tačiau trumpalaikiškesni variantai – depiliacija kremu ar vašku bei skutimas.

2. Alaus pilvas
Vyrams (ypač tiems, kurie reguliariai geria alų) intensyviau kaupiasi riebalai pilvo srityje nei moterims. Jeigu jūsų talijos apimtis pasiekia 100 centimetrų ribą ar ją viršija, rizikuojate susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis. Yra ir gerų naujienų: jeigu nuspręsite sulieknėti, pirmiausia riebalai ims tirpti pilvo srityje.

3. Padidėjęs prakaitavimas
Vyrai prakaituoja labiau nei dailiosios lyties atstovės – tai faktas. Prakaitas ne tik palieka pėdsakus ant drabužių, bet ir sudaro palankią terpę bakterijų dauginimuisi, dėl ko atsiranda nemalonus kūno kvapas. Todėl būtina reguliariai su muilu praustis po dušu bei naudotis specialiomis priemonėmis nuo prakaito. Jeigu vistiek tai nepadeda atsikratyti prakaitavimo problemos, veikiausiai sergate hiperhidroze, o šią ligą būtina gydyti.

4. Rožiniai spuogai
Rozacija arba rožiniai spuogai – tai lėtinis susirgimas, kurios pagrindinis požymis yra odos paraudimas ir iškilimų, pūlinėlių bei kitų pažeidimų ant veido atsiradimas. Dažniausiai su šia liga susiduria brandaus amžiaus žmonės, tačiau vyrams greičiau ir dažniau išsivysto komplikacijos – gali stipriai paraudonuoti ir deformuotis nosis. Prieš pradėdami gerti vaistus ir tepti kremus, pasikonsultuokite su dermatologu.

5. Plikimas
Karti tiesa: dauguma vyrų nuo 35 metų pradeda netekti plaukų. Sulaukę penkiasdešimties vyrai dažniausiai nebeturi plaukų nuo kaktos iki pat viršugalvio. Šiuolaikiniai plaukų persodinimo metodai padeda pasiekti stebėtinų rezultatų. Kai kuriems vyrams padeda vaistų terapija ir specialus galvos odos masažas. Kreipkitės į specialistą, kuris padės išsirinkti optimalų šios problemos sprendimo būdą.

6. Daltonizmas
Daltonizmas – tai spalvinės regos sutrikimas, kai žmogus negali atskirti vienos ar kelių spalvų. Tai nereiškia, kad šia liga sergantys žmonės regi juodai-baltą pasaulį, dažniausiai jie negali atskirti žalios spalvos nuo raudonos. Dėl paveldimumo ypatumų daltonizmu vyrai serga dvidešimt kartų dažniau nei moterys. Nors daltonizmo išgydyti neįmanoma, tačiau specialios metodikos gali padėti išmokti atskirti spalvas.

7. Knarkimas
Nors pats knarkimas žmogui jokio pavojaus nekelia, tačiau tai gali būti požymis, bylojantis apie kur kas rimtesnę problemą – miego apnėją, kai kelioms sekundėms ar net minutėms nebeventiliuojami plaučiai. Be to, knarkimas gali kenkti šalia besiilsinčių artimųjų miego kokybei. Kadangi vyrai knarkia dažniau, norėdami apsaugoti savo antrąsias puses, kreipkitės pagalbos į specialistus.

8. Dujos ir raugėjimas
Fiziologiniu požiūriu saikingas raugėjimas ir dujų pasišalinimas po valgio yra normali organizmo reakcija į kartu su maistu gautą orą. Tačiau dažnas raugėjimas kartu su kitais simptomais, tokiais kaip pykinimas ir rėmuo, gali būti virškinimo sutrikimo požymiu. Tokiu atveju reiktų kreiptis į gydytoją.

9. Niežulys kirkšnių srityje
Kirkšnių grybelis – tai kojų (kirkšnių ir šlaunų) grybelinis pažeidimas, dar kartais vadinamas „sportininko (žokėjo) niežuliu“. Ši liga būdinga prakaituoti linkusiems žmonėms, tarp jų ir sportininkams – iš čia ir kilęs toks ligos pavadinimas. Venkite aptemptų drabužių, dažniau plaukite sportinę aprangą, o jeigu labai stipriai prakaituojate, naudokite specialius kūnui skirtus miltelius.

10. Įaugę nagai
Prižiūrėti nagus turi ne tik moterys, bet ir vyrai. Pagrindinė įaugusių nagų priežastis – netaisyklingas jų karpymas. Įaugę nagai sukelia skausmą, patinimą bei uždegimą. Dažniausiai žmonės klaidingai mano, kad nagus būtina nukirpti kuo trumpiau. Kad išvengtumėte šios problemos, įsigykite žirklutes su užapvalintais galais – jos padės suformuoti natūralų nago išlinkimą.

11. Nemalonus kvapas iš burnos
Tam tikras maistas ir rūkymas gali tapti nemalonaus iš burnos sklindančio kvapo priežastimi. Dažniausias šio nemalonaus kvapo sukėlėjas yra bakterijos, kurios dauginasi burnoje užsilikusiame maiste. Todėl po kiekvieno valgio ar užkandžiavimo nepamirškite valytis dantų, tarpdančių ir liežuvio. Jeigu šios taisyklės paisymas vistiek nepadės atsikratyti nemalonaus kvapo, kreipkitės pagalbos į stomatologą.

12. Klausos pablogėjimas
Vyrams klausa pablogėja dažniau nei moterims. Bet kokie intensyvūs garsai ar nenutrūkstantis triukšmas gali pažeisti jautrią ausies struktūrą. Dauguma net neįtaria, kad muzikos klausymas per ausines gali pabloginti klausą. Jeigu jūs darbe negalite išvengti intensyvių garsų, naudokite specialias apsaugines ausines.

13. Prostatos padidėjimas ir erekcijos disfunkcija
Senatvėje vyrams atsiranda ne tik raukšlės ir nužilsta plaukai, bet ir apie pusė vyresnių nei 75 metų vyrų susiduria su prostatos padidėjimu. Dėl to užspaudžiama šlaplė ir stipriosios lyties atstovai verčiami dažniau vaikščioti į tualetą. Be to, trečdalis brandaus amžiaus vyrų susiduria su erekcijos disfunkcija. Jos rizika didesnė tiems vyrams, kurie serga diabetu, širdies ir kraujagyslių ligomis bei neurologiniais susirgimais. Problemą išspręsti padės tik specialistai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)