Tai yra reta būklė, kurią turintis žmogus gali labai tiksliai prisiminti savo gyvenimo įvykius – nuo pat mažų dienų kiekvieną gyvenimo smulkmeną, rašo „The Independent“.

Autobiografinę atmintį turinti Rebecca prisimena, ką gavo dovanų per savo pirmąjį gimtadienį. Be to, išskirtinę atmintį turinti jauna moteris geba išsaugoti informaciją. Tik įsivaizduokite - pavyzdžiui, ji gali iš atminties cituoti knygas apie Harį Poterį.

Tiesa, tokia išskirtinė atmintis neleidžia pamiršti ir skaudžių prisiminimų – išsiskyrimų su mylimaisiais ar kitų liūdnų patirčių.

Neseniai tinklaraštyje „Omni“ Rebecca parašė, kad ankstyviausias jos atsiminimas yra iš tų laikų, kai jai buvo dvylika dienų. Ji papasakojo, kad tėvai nešė ją ir paguldė automobilio kėdutėje norėdami nufotografuoti.

„Tuomet dar mažam vaikui man buvo įdomu, kas čia per kėdė ir vairas, tačiau tuo metu dar nebuvo išsivystęs gebėjimas norėti atsistoti ir išsiaiškinti, kas tie įdomūs daiktai“, – rašė ji.

Vėliau moteris papasakojo, kaip žiūrėdavo į virš lovelės kabančius žaisliukus, „niežulį kėlusią satino suknelę“, kurią tėvai jai apvilko per jos pirmąjį gimtadienį, bei minkštą Pelytės Minės žaisliuką, kurio labai bijojo.

Rebecca taip pat atskleidė, kad pamena, jog pradėjo sapnuoti sulaukusi 18 mėnesių.

Siekdama padėti geriau suprasti žmogaus atmintį, Rebecca dalyvauja dviejuose moksliniuose tyrimuose, kuriuos atlieka JAV ir Australijos mokslininkai. Ji tikisi, kad jos gebėjimai padėti spręsti atminties problemas, įskaitant ir silpnaprotystę.

R. Sharrock – ne vienintelis apie itin jautrią savo atmintį papasakojęs žmogus. 25 metų amerikietė Alexandra Wolff sako, kad jos atmintis tarsi leidžia keliauti laiku.

Ji teigia galinti atsiminti kiekvieną nugyventos dienos minutę. „Galėčiau gilintis į kiekvieną minutę, tačiau turiu įvairių reikalų. Priešingu atveju greičiausiai visą laiką gyvenčiau praeitimi“, – sakė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)