„Pirma – mane pačią vyras 13 metų vadino sektante – tai yra sekta, nenormalu. Sugriūsi, susirgsi atsisakęs mėsos, o atsisakęs alkoholio prarasi visus draugus“, - laidoje „Prie pietų stalo“ antradienį kalbėjo S. Kriaučiūnienė.

Kitas etapas, pastebi sveikuolė, kai aplinkiniai pastebi, kiek pozityvių pokyčių šis gyvenimo būdas atnešė į sveikuolio gyvenimą.

„Antras etapas – visi mato, kad tu neišprotėjai, nesusirgai ir mato, kad esi laimingesnis ir neturi tiek daug problemų kaip kiti, tada pradeda vieno kito klausimo paklausti: kaip tu tą darai, kodėl. Iš pradžių paslapčia žiūri, ką tu darai, o po to nedrąsiai pradeda klausinėti patarimų“, - kalbėjo S. Kriaučiūnienė.

Trečias etapas, anot jos, yra tada, kai į sveikuolius su pagarba imama rodyti pirštais ir siūloma pasiklausti jų patarimų.

Nors neretam gali atrodyti, kad sveika gyvensena – tai krūva taisyklių ir suvaržymų, nieko bendro neturinčių su laisve, S. Kriaučiūnienė savo tinklalapyje rašo, kad jos profesija – nuolankus laisvės tarnas. Pasak jos, laisvė yra labai stiprus įsipareigojimas.

„Tai ir yra didžiulė laisvė nuo visų tų nesąmonių: atsikelti ryte, prasibėgti, išsimaudyti upėje – tada tavo visa diena kitokia. Dieną pradėjęs ant lovos krašto, nesupranti, kokia gali būti diena ją pradėjus ant upės kranto. Tu neįsivaizduoji, koks tai lengvumas, kokia energija, koks gyvybingumas. Tau vidus pradeda švytėti. Tu esi laisvas tą daryti nuo savo tingulio, nes tu esi įsipareigojęs. Tas įsipareigojimas tau po to atneša labai daug dovanų – atneša labai daug šviesių žmonių, kurie gali pasidalinti dar kažkuo, kas praturtins tavo gyvenimą“, - sakė S. Kriaučiūnienė.

Visą laidos „Prie pietų stalo“ įrašą klausykite čia.

Daugiau įdomių ir vertingų sveikatos, psichologijos naujienų – mūsų „Facebook“ paskyroje. Prisijunk ir apie viską sužinok pirmas!