Didžiųjų šalies sporto klubų atstovai tikina, kad kūno dizaino treniruotė  viena populiariausių, į kurią dažniausiai tenka užsisakyti vietą iš anksto. Ko gali prireikti? Patogios, judesių nevaržančios aprangos, nedidelio rankšluosčio ir vandens. Sporto ir sveikatingumo klubo „Impuls“ trenerė Justina Gerdauskaitė papasakojo, kuo ši treniruotė ypatinga ir kodėl būtent ji patraukia sporto entuziastų dėmesį.

„Kūno dizaino treniruotė yra labai mėgiama ir tai įrodo itin didelis klientų, apsilankančių būtent šiame grupiniame užsiėmime, skaičius. Ji populiari, nes stiprina ir lavina visą kūno raumenyną, išryškina kūno reljefą. Be to, kūno dizaino treniruotė skirta ne tik pažengusiems, bet ir pradedantiesiems sporto entuziastams, nes treneris gali individualiai parinkti atitinkamą inventoriaus svorį klientams pagal jų fizinį pasiruošimą. Patrauklu ir tai, kad ši treniruotė nėra choreografinė, tad po sunkios darbo dienos nereikia sukti galvos atliekant sudėtingus choreografinius junginius“,  vardijo trenerė.

J.Gerdauskaitės teigimu, šioje treniruotėje yra formuojami viso kūno raumenys, didelis dėmesys yra skiriamas ir probleminėms vietoms, tokioms kaip sėdmenys, vidinė šlaunies dalis, pilvo presas.

„Po šių treniruočių klientams nebereikia papildomai atlikti pratimų treniruoklių salėje, nes treniruotės metu stengiamasi treniruoti visus kūno raumenis, o tai puikus būdas palaikyti fizinę formą žmonėms, kurie tam negali skirti daug laiko“,  pabrėžė trenerė.

Tiek sportuojant namie, tiek užsiėmimus lankant sporto klube, treniruočių pasirinkimas begalinis. Kaip nepasiklysti?

Anticeliulitinėje treniruotėje visas krūvis tenka apatinei kūno daliai, Upper body treniruotėje lavinama viršutinė kūno dalis, Press+Back treniruotėje pagrindinis dėmesys skiriamas preso ir nugaros raumenynui, o kūno dizainas apima visas šias treniruotes ir lavina viso kūno raumenyną“,  tvirtino J. Gerdauskaitė.

Kūno dizaino treniruotėje lavinami visi kūno raumenys  kojų, rankų, nugaros, pilvo preso. Treniruotės metu panaudojant skirtingą inventorių (svareliai, gumos, štangos, kamuoliai) atliekami pratimai treniruojantys visus kūno raumenis. 

Trenerė pataria, kaip taisyklingai atlikti pagrindinius kūno dizaino pratimus.

Sėdmenims  pritūpimai

Pritūpimų metu treniruojami viršutiniai kojų raumenys ir šis pratimas yra bene pagrindinis formuojant sėdmenis. Jų metu itin smarkiai apkraunamas keturgalvis šlaunies raumuo. Taip pat didysis sėdimasis ir vidurinis sėdmens raumuo.

Technika: atsistokite tiesiai, kojos pečių plotyje. Pakelkite ištiestas rankas iki pečių lygmens. Lėtai, ištiesę nugarą leiskite sėdmenis žemyn 90 laipsnių kampu (tarsi atsisėstumėte ant kėdės). Leidžiant klubus žemyn į prieki tolygiai turi judėti ir jūsų korpusas. Tuomet lėtai kelkite sėdmenis į viršų iki tol, kol stovėsite visiškai tiesiai. Kartokite pratimą.

Atsilenkimai skirti pilvo preso raumenims lavinti

Technika: atsigulkite ant nugaros ir sulenkite kelius. Kojas laikykite ant grindų. Giliai įkvėpkite ir kilkite vesdami rankas į priekį. Pakėlę galvą ir pečius nuo grindų, palaikykite 3 sekundes ir grįžkite į pradinę padėtį. Kartokite pratimą.

Rezultatas bus didesnis, jei treniruočių metu nedarysite įprastinių klaidų.

„Traumų tikimybė bus daug mažesnė ir treniruotės rezultatas bus daug geresnis, jei treniruotės pradžioje tinkamai apšilsite. Jei treniruojatės ne namie, siūlyčiau nevėluoti į treniruotę, o treniruotės pabaigoje atlikti visus trenerio siūlomus tempimo pratimus. Dirbant namie taip pat nereikėtų tingėti ir sportuoti mažiau nei 50 minučių. Treniruotės metu rekomenduojama gerti skysčių ir sekti trenerio nuorodas dėl teisingo kvėpavimo atliekant pratimus“,  pabrėžė J. Gerdauskaitė.

Trenerė žada, kad taisyklingai ir atsakingai atliekant kūno dizaino pratimus, jau po mėnesio džiaugsitės rezultatais.

„Rezultatai: tvirtesnis, grakštesnis ir lankstesnis kūnas, išryškėjęs kūno reljefas ir sumažėjusios apimtys. Norint palaikyti esamą kūno formą pakanka vos poros savaitinių užsiėmimų, o siekiant geresnių rezultatų treniruotes rekomenduojama lankyti dažniau 45 kartus per savaitę“,  patarė sporto specialistė.

Tam, kad sportas netaptų nuobodus ir teiktų džiaugsmo, treniruotes retkarčiais siūloma keisti ir derintis su kitomis grupinėmis ar individualiomis programomis. 

Prie intensyvios 40 minučių treniruotės galite prisijungti ir jūs:

Daugiau įdomių ir vertingų sveikatos, psichologijos naujienų – mūsų „Facebook“ paskyroje. Prisijunk ir apie viską sužinok pirmas!


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)