Pasak jo, dažniausiai žmonių organizme trūksta šarmų, nes vartojama daug tokių rūgštinančių produktų kaip mėsa, žuvis, kava, alkoholis ir t.t. Todėl L. Šalčius pataria kasdien vartoti šarminančių produktų.

„Šarminė terpė yra visi augalai, augalinis maistas: vaisiai, daržovės, prie šarminių mineralų priklauso ir medus. Tad šarminti organizmą privalome kiekvieną dieną. Mūsų organizmas turi gauti apie 70 proc. augalinio maisto, 30 proc. baltyminio“, - laidoje „Mano sveikata“ sakė L. Šalčius.

Vis dėlto jis pažymi, kad akmenis inkstuose ir tulžyje augina tie patys vaisiai ir daržovės, jeigu jie 100 proc. gaunami nerauginti.

„30 proc. visų vaisių ir daržovių turime gauti raugintoje formoje. Už tai mūsų senoliai niekada akmenlige nesirgo. Pas juos buvo statinė raugintų agurkų žiemai, statinė burokėlių, statinė kopūstų – visa tai buvo rūgštis, kuri šarmino jūsų organizmą, neutralizavo rūgštinė terpę“, - teigė jis.

L. Šalčius taip pat nurodė, kad žmogui pakankamai judant, nereikia bijoti rūgštinančių organizmą produktų, nes vykstant oksidacijos procesui, kada organizmas gauna daug deguonies, rūgštinė terpė virsta šarmine.

„Jeigu dirbame fizinį darbą, daug judame, prakaituojame, nebijokime ir mėsos, ir kitų baltyminių produktų (kurie organizmą rūgština – red.). Visgi jeigu dirbame sėdimą darbą, šių produktų reikėtų naudoti minimaliai – ypač žmonėms, kuriems virš penkiasdešimt“, - sakė L. Šalčius.

Laida „Mano sveikata“ transliuojama šeštadieniais 9.05 val.