Celiulitas gali atsirasti bet kurioje organizmo vietoje, tačiau dažniausiai pastebimas ant šlaunų, rašoma pranešime spaudai.

Atskleidus konkrečias celiulito atsiradimo priežastis, būtų galima pasirinkti efektyvų gydymo būdą ar prevencijos metodą. Tačiau kol kas tikslios ir vienintelės celiulito atsiradimo priežasties įvardinti nepavyksta net mokslininkams.

Kodėl dietos nėra veiksmingos

Moterys ir merginos vis dar linkusios kovoti prieš celiulitą, į pagalbą pasitelkdamos alinančias dietas arba organizmą apkraudamos per dideliu fiziniu krūviu. Tokia gydymo priemonė nėra veiksminga, nes celiulitas nėra paprasti riebalai ar skysčių sankaupos riebaliniame sluoksnyje, kurių galima atsikratyti, staiga sumažinus kūno svorį.

Stačia galva nerdamos į dietas, moterys ir merginos rizikuoja sulėtinti medžiagų apykaitą. Gydytojų teigimu, labiausiai medžiagų apykaitą išderina mažo kaloringumo dietos. Jeigu valgio metu negauname visų reikalingų maisto medžiagų (pavyzdžiui, laikomasi vien angliavandenių ar vien baltymų dietos), neretai nualinamas visas organizmas, sutrinka hormonų pusiausvyra.
Siekiant apsisaugoti nuo celiulito arba pagerinti jau pažeistą odos būklę, prireiks viso priemonių komplekso. Norint pasiekti rezultatų, būtina sveikai maitintis, kuo daugiau judėti ir atsisakyti žalingų įpročių (pavyzdžiui, rūkymo, alkoholio vartojimo).

Kaip atsikratyti celiulito

Kovojant su celiulitu, labai svarbu keisti gyvenimo būdą: atsisakyti greitų užkandžių ir nesveiko maisto, būti fiziškai aktyviu. Probleminių vietų kraujotaką pagerina vaikščiojimas gryname ore, bėgiojimas, plaukiojimas, aerobika, joga ir kt. Labai svarbu, kad fizinė veikla teiktų malonumą: tuomet pavyks ją tęsti ilgesnį laiką. Dirbantiems sėdimą darbą, rekomenduojama daryti pertraukėles, jų metu – pasivaikščioti, pajudėti.

Praktiniai patarimai namie

Be sveikos mitybos ir fizinio aktyvumo, labai svarbus ir anticeliulitinis masažas, kurio metu išjudinami raumenys ir audiniai bei paspartinama medžiagų apykaita. Celiulito pažeistose zonose rekomenduojama atlikti odos nušveitimą (tinka ir cukrus, druska ar kavos tirščiai) ir, nusiplovus po dušu, šias vietas ištepti anticeliulitiniu kremu, odą masažuojant apie 10 minučių. Šis būdas itin veiksmingas jį atliekant reguliariai, tačiau derėtų prisiminti, kad toks masažas nerekomenduojamas moterims, kurių odoje matomas paviršinių kapiliarų tinklas, sergančioms venų varikoze, ar turinčioms apgamų.

Limfodrenažinis masažas – celiulito priešas

Veninę ir limfos cirkuliaciją puikiai suaktyvina limfodrenažas, veikiantis kaip kompresinė terapija. Namų sąlygomis atliekamą masažą kaitaliojant su limfodrenažo procedūromis, realu pasiekti itin efektyvių rezultatų. Tokio masažo metu suslėgto oro spaudimas tolygiai pasiskirsto „kojinėse“, atlikdamas ritmiškus judesius. Slėgio banga prasideda nuo pirštų galiukų, tada kyla aukštyn, būtent taip, kaip rekomenduojama, norint suaktyvinti kraujotaką ir išjudinti limfos tekėjimą.

Slėgio stiprumas reguliuojamas individualiai, priklausomai nuo celiulito pažangos. Limfodrenažinis masažas iš organizmo šalina šlakus, toksinus, audiniuose susikaupusius skysčius, gerina ląstelių medžiagų apykaitą, mažina riebalų sankaupas. Ši gydymo priemonė itin aktuali „sudribusios“, „apelsino žievelės“ odos savininkėms, taip pat – celiulito prevencijai.

Saugi priemonė kasdienėje kovoje prieš celiulitą

Tik nuolatinė kova su celiulitu bus veiksminga. Tačiau kiekvieną dieną aktyviai sportuoti ar masažuotis dėl įtemptos dienotvarkės praktiškai neįmanoma. Čia į pagalbą atskuba masažiniai šortai ir tamprės, kuriuos saugiai mūvėti galima kasdien.

Pagrindinis šių gaminių bruožas yra „kvėpuojantis“ elastinis korėtas audinys, kuris nuolatos masažuoja ir minkština odą, stimuliuoja poodinę cirkuliaciją. Tokiu būdu pagerinama kraujotaka, šalinami toksinai, mažėja riebalinės sankaupos. Oda tampa ženkliai lygesnė ir stangresnė.

Mūvint anticeliulitinius šortus ar tampres, rekomenduojama naudoti ir anticeliulitinį kremą, - tokiu būdu rezultatų pasieksite dvigubai greičiau.

Svarbu: anticeliulitines priemones patartina įsigyti tik specializuotose parduotuvėse ar vaistinėse, kur parduodami tik sertifikuoti gaminiai, atitinkantys medicinos priemonėms keliamus reikalavimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)