„Jam nereikia būti tuo vyru, kuris parneša iš miško malkų, kuris nudobia briedį ir parneša namo. Jam dabar reikia būti ir protingu, ir gražiu, ir susitvarkyti su stresu. Natūralu, kad vyrai yra mažiau emocionalūs, linkę laikyti emocijas viduje, ir jiems reikia tvarkytis su jomis, o iš prigimties jo to nemoka – tas dalykas juos verčia stresuoti“, - laidoje „Mano sveikata“ kalbėjo L. Švipas.

Pasak jo, yra keletas dalykų, kurie vyrams, patiriantiems sunkumų, tikrai padeda.

„Pirmas dalykas – dienotvarkė ir taisyklės. Turi reguliariai keltis, eiti į darbą – arba, jeigu neini, bent turėti tam tikrą dienos ritmą. Tas chaosas turi dingti. Antras dalykas – mums iš tikro labai svarbus fizinis aktyvumas. Ypač, jeigu yra bloga nuotaika, depresija, labai svarbu judėti, nes išsiskiria endorfinas – kai tu sportuoji, gauni tonusą. Tai reguliari mankšta, vakariniai pasivaikščiojimai – tą rekomenduoju. Knygų skaitymas. Jis duoda minčių, tobulėjimą, plečia tavo iškalbą“, - sakė L. Švipas.

Paskutinis dalykas, galintis padėti, kaip nurodė L. Švipas, yra savianalizė.

„Nuolat turi save stebėti ir tobulėti. Tie vyrai, kurie turi motyvacijos, rašo dienoraštį, o gale dienos ar savaitės pasižiūri, kas buvo tą savaitę“, - teigė jis.

Vidutinė vyrų gyvenimo trukmė Lietuvoje yra net 14 metų trumpesnė nei moterų, vyrai dažniau žudosi, dažniau padaro sunkius nusikaltimus, dažniau susižaloja arba žūsta.

Visą laidos „Mano sveikata“ įrašą klausykite čia.