Pasak Sh. Achoro, viskas yra glaudžiai susiję su smegenų veikla. Jeigu galite padidinti žmogaus pozityvumo lygį, tuomet jis patirs vadinamąjį laimės pranašumą. O „pozityvios“ smegenys dirba gerokai geriau, negu „neigiamos“, „neutralios“ ar „įsitempusios“. Tokiu atveju didėja kūrybingumas ir energijos lygis.

Tai, anot Sh. Achoro, taip pat reiškia, kad „pozityvios“ smegenys suteikia konkurencinį pranašumą darbe. Jo teigimu, tokios būklės smegenų produktyvumas padidėja 31 proc.

Ekspertas taip pat atskleidžia, kaip vos per 23 minutes kiekvieną rytą galima pozityviai nuteikti savo smegenis ir „įjungti laimės pranašumą“.

1. Užsirašykite trys dalykus, už kuriuose jaučiatės dėkingi.

Už kokius tris dalykus jaučiatės dėkingi? Užrašykite juos. Norint pasiekti ilgalaikį efektą Sh. Achoras pataria tai daryti 21 dieną iš eilės. Jo teigimu, pagrindinė priežastis, kodėl taip reikėtų daryti, yra ta, kad smegenys išmoksta fiksuoti teigiamus, o ne neigiamus dalykus. Ir tai yra greičiausias būdas „mokytis optimizmo“.

Trukmė: 2 minutės

2. Fiksuokite vieną teigiamą patirtį.

Aprašykite vieną teigiamą patirtį, kurią išgyvenote per praėjusias 24 valandas. Atskiru punktu aprašykite kiekvieną detalę, kurią pamenate. Pasak Sh. Achoro, tai leis jūsų smegenims iš naujo išgyventi tą patirtį, ir tokiu būdu smegenys išmoks pozityvaus elgesio.

Šis metodas veikia, nes, pasak Sh. Achoro, smegenys nemoka atskirti vizualizacijos nuo realios patirties. Iš esmės taip jūs padvigubinate prasmingą patirtį savo smegenyse. Jeigu šį ritualą atliksite kasryt 21 dieną, jūsų smegenys persiprogramuos. Iš tiesų moksliniai tyrimai rodo, kad chroniška liga sergantys ar chronišką skausmą jaučiantys pacientai, kurie darė šį pratimą šešias savaites iš eilės, po šešių mėnesių jau vartojo 50 proc. mažiau skausmą malšinančių vaistų.

Trukmė: 2 minutės

Sh. Achoras sako, kad net ir trumpai trunkantis fizinis aktyvumas (darbas sode, šokiai ar pasivaikščiojimas su šunimi) daro stebuklus. Priežastis, kodėl taip svarbu rytais mankštintis, yra ta, jog tokiu atveju treniruojate savo smegenis, kad šios tikėtų, jog „mano veikla yra prasminga“, o šis pozityvumas trunka visą dieną.

Trukmė: 15 minučių

4. Dvi minutes giliai kvėpuokite ir sekite kiekvieną savo įkvėpimą ir iškvėpimą.

Tai leis jūsų smegenims susikoncentruoti tik į esamą akimirką. Pasak Sh. Achoro, „jausitės laimingesni, nes sumažės streso lygis“.

Trukmė: 2 minutės

5. Skleiskite gerumą žinutėms ir elektroniniais laiškais

Parašykite teigiamą elektroninį laišką ar žinutę kiekvieną rytą ir ką nors pagirkite. Kasdien nusiųskite tokią žinutę vis kitam žmogui. Anot Sh. Achoro, taip besielgiantys žmonės tampa pozityvumo lyderiais ir mezga tvirtus socialinius ryšius, o tai yra ilgalaikės laimės pagrindas.

Trukmė: 2 minutės

Abejojantiems šių pratimų efektyvumu būtina pabrėžti, kad jie pagrįsti detaliais moksliniais tyrimais, kurie buvo atliekama su stambiomis kompanijomis visame pasaulyje. Pozityviam nusiteikimui kasryt tereikia 23 minučių, ir dalį šių pratimų galima atlikti pusryčiaujant.

Šie pratimai išmokys jūsų smegenis pozityvumo, jos išskirs vienu iš laimės hormonų vadinamo dopamino, ir ilgai jausitės pozityviai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)